Vágólapra másolva!
Jürgen Klopp, a Dortmund edzője csapata hihetetlen teljesítményéről beszélt, José Mourinho pedig sportszerűen elismerte, hogy a Real Madridot minden szempontból felülmúlták a németek a BL-elődöntőben.

"Sokkal jobban játszott a Dortmund, megnyerték a párharcokat, és fizikálisan, valamint mentálisan is erősebbek voltak, úgyhogy megérdemelten győztek. Hogy miként lett 1-1-ről 4-1 a vége? Nem tudom, minden nagyon gyorsan történt. Könnyen elvesztettük a labdát, és nem tudtuk megállítani a Dortmund kontráit. Úgy érzem, a játékosaim megtettek mindent, és remélem, fel tudunk állni ilyen hátrányból is a visszavágón" - nyilatkozta José Mourinho, a Real edzője, aki azt is hozzátette, mindent tudtak előzetesen Lewandowskiről, mégsem tudták őt megfogni.

Kollégája, Jürgen Klopp hihetetlen teljesítményről beszélt, és örült annak, hogy a szünet előtt bekapott gól után összekapta magát a csapata. "Lehet, hogy ha nincs Ronaldo egyenlítése, akkor mi sem szereztünk volna három gólt a második félidőben. Szerencsére tudtuk növelni a tempót, és sikerült minimálisra csökkenteni a hibák számát".

Forrás: AFP/Patrik Stollarz
Klopp nagyon felpörgette csapatát a második félidőre

Mats Hummels 1-0-s vezetésnél hatalmasat hibázott, eladta a labdát, Cristiano Ronaldo ebből egyenlített. "Ma mindenki jól játszott a csapatból, kivéve engem" - kezdte a ZDF tévének a dortmundi védő. "Tudom, hogy nagyot hibáztam, de a közönség átsegített a holtponton. A visszavágón ezek után óriási esélyünk van, de pontosan tudjuk, hogy mi vár ránk Madridban, emlékszünk az őszi csoportmeccsre, bár ez még fontosabb lesz a Real számára, mint az volt. Mindenesetre bízom benne, hogy német házidöntő lesz majd Londonban" - mondta Hummels, utalva egyrészt arra, hogy a csoportmeccsen 2-2-es döntetlent játszott a két csapat Madridban, másrészt arra, hogy a másik elődöntőben a Bayern München az odavágón 4-0-ra verte a Barcelonát.

"Királyi este volt ez a számunkra" - szúrt oda egyet a Realnak Ilkay Gündogan, a dortmundiak egyik legjobbja. "Ennél már csak az lett volna tökéletesebb, ha nem kapunk gólt, de ennél jobb eredményt nem igazán lehet elérni egy Real Madrid ellen. Az első perctől kezdve az utolsóig, nagyszerűen játszottunk, és ilyen különbséggel is megérdemelten nyertünk."

Forrás: AFP/Pierre-Philippe Marcou
A Dortmund elhomályosította a Real sztárjait

A meccs hőse, a négygólos Lewandowski szerényen csak azt mondta, örül annak, hogy egyedül elintézte a Realt, de a fő cél az, hogy a csapat döntőbe jusson, és ezt még nem érte el a Dortmund. Sergio Ramos, a Real védője önkritikusan elismerte, csapatának és neki sem volt megfelelő a hozzáállása. Ramos azt mondta, nem lehetetlen a továbbjutás, és bízniuk kell magukban a visszavágó előtt. "Amikor megtörtént a sorsolás, sokan azt mondták, könnyű feladatunk lesz, pedig német csapat az ellenfelünk, őket pedig sosem lehet leírni, ezt most a saját bőrünkön tapasztaltuk" - tette hozzá Ramos.