Vágólapra másolva!
A Ferencváros nyerte a labdarúgó Ligakupát, miután a székesfehérvári Sóstói-stadionban 5-1-re kiütötte a Videotont.

Ligakupa, döntő:
Székesfehérvár, 6700 néző
Ferencváros - Videoton 5-1 (3-1)
Ferencváros
: Jova - Somalia, Gyömbér, Besic, Bönig - Cukic (Orosz, 74.), Józsi - Jenner (Alempijevic, 65.), Leonardo, Aborah - Böde (Klein, 80.)
Videoton: Bozovic - Brachi, Caneira, Juhász, Stopira - Vitor Gomes, Vinícius (Paraiba, 57.) - Álvarez, Mitrovic (Gyurcsó, 57.), Kovács (Torghelle, 79.) - Nikolics
gólszerzők:Cukic (21.), Jenner (27.), Aborah (39., 71.), Somalia (75.), ill. Mitrovic (23.)
sárga lap: Besic (12.), Leonardo (87.), Aborah (89.), ill. Álvarez (44.), Vinícius (45.), Juhász (48.), Vitor Gomes (51.)

Forrás: MTI/Beliczay László
Aborah (jobbra) két gólt lőtt MTI/Beliczay László


Közel hétezer néző előtt rendezték meg a döntőt, amelyen Cukic révén a Fradi szerzett vezetést. Mitrovic szinte azonnal egyenlített, de nem kellett sokat várni Jenner, majd Aborah góljára sem, amik még a szünet előtt érkeztek.

A nagy iramú, sok helyzetet hozó találkozó második félidejében a Ferencváros magabiztosan tartotta az eredményt, majd Aborah és Somalia révén növelte is az előnyét, és különösebb megerőltetés nélkül húzta be a döntőt.

Forrás: MTI/Beliczay László
Így ünnepelt a Fradi MTI/Beliczay László


A Fradi legutóbb 2004-ben nyert trófeát, akkor a magyar bajnokságban és a Magyar Kupában diadalmaskodott. A fővárosiak sikerükkel tízmillió forintos pénzjutalomban részesültek, míg a negyedik végső sikerükre hajtó, de végül vesztes székesfehérváriak hatmillióval gazdagodtak a minden résztvevőnek járó kétmillión felül.