Vágólapra másolva!
A Barcelona után a másik spanyol sztárcsapat, a Real Madrid is hatalmas pofont kapott a Bajnokok Ligája elődöntőjében. A Realt 4-1-re ütötte ki a Borussia Dortmund, amelyben Robert Lewandowski szerezte mind a négy gólt. Könnyen lehet, hogy a Wembleyben két német csapat vívja majd a BL-döntőt.

Bajnokok Ligája, elődöntő, 1. mérkőzés:
Borussia Dortmund (német) - Real Madrid (spanyol) 4-1 (1-1) - az élő közvetítés
Dortmund, Signal Iduna Park
v.: Kuipers (holland)
Dortmund: Weidenfeller - Piszczek (Grosskreutz, 83.), Subotic, Hummels, Schmelzer - Bender, Gündogan (Schieber, 91.) - Blaszczykowski (Kehl, 82.), Götze, Reus - Lewnadowski.
Real: Diego López - Sergio Ramos, Varane, Pepe, Fabio Coentrao - Khedira, Xabi Alonso (Kaká, 80.) - Cristiano Ronaldo, Özil, Modric (Di María. 68.) - Higuaín (Benzema, 68.).
gól: Lewandowski (8., 50., 55., 67., a negyediket 11-esből), illetve Cristiano Ronaldo (43.)
sárga lap: Lewandowski (70.), illetve Khedira (54.), Özil (64.)

A meccs góljai

Nehéz volt előzetesen tippelni a Dortmund-Real elődöntőre, és nem csak azért, mert a Bayern Barca-alázása megmutatta, hogy még a sorozat ezen fázisában is előfordulhat váratlan eredmény, hanem azért is, mert a Realt már a csoportkörben játszott meccseken is esélyesebbnkek tartották, mégis csak egy egy pontot tudott felmutatni a két próbálkozásból.

A német csapat felkészülését alaposan megzavarta Götze nem túl szerencsésen időzített átigazolási híre, a szurkolók nem is bocsátották meg a középpályásnak, hogy a Bayernben folytatja, amit mezégetéssel jeleztek. A hazaiaknál Hummels került be a Málaga elleni negyeddöntőn a továbbjutást érő gólt begyötrő Felipe Santana helyett, a középpályán pedig ott volt az a Bender, aki a hétvégén pihent. A Realnál Mourinhónak főleg a védelemben voltak problémái, ahonnan Arbeloa és Marcelo is hiányzott, így Fabio Coentrao, Varane, Pepe és Sergio Ramos alkotta a hátvédsort.

Forrás: AFP/John MacMougall
Weidenfeller kapuja előtt kevés volt a veszélyes jelenet

Lendületesen kezdett a Dortmund, a 7. percben Reus hatalmas szólója végén Diego Lópezről kipattant a labda, Lewandowski azonban elmélázott, becsúszva talán bepöckölhette volna a labdát, de inkább forgolódott, amivel elmúlt a veszély. Egy perccel később javított a lengyel csatár, Götze kapu elé csapódó beadására Pepét megelőzve érkezett, és pár lépésről a hálóba tolta a labdát.

A Real játékából elég sok minden hiányzott, a támadások lassúak voltak és a kreativitást is nélkülözték, jobb híján maradt a pontrúgás, mint veszélyforrás: Cristiano Ronaldo meg is kínálta Weidenfellert szabadrúgásból, de a német kapus odaért. Végül Hummels segített a Real segítségére, teljesen ártalmatlan helyzetben röviden passzolta haza a labdát, amire Higuaín lecsapott, majd önzetlenül gólt rúgatott a túloldalon érkező Ronaldóval.

Forrás: AFP/Patrik Stollarz
Amikor Ronaldónak még volt minek örülnie

Akik azt hitték, hogy a Dortmundot megfogta a szünet előtt kapott gól, azoknak csattanós választ adott az 50. percben a Bayern és a MU által is csábított Lewandowski: Reus rossz lövését levette a 16-oson belül, és amíg a madridiak versenyt integettek lesre apellálva, ő befordult, és spiccel a bal alsóba lőtt. Hat perccel később jött a harmadik csapás, és megint Lewandowskit ölelgethették a társak: Pepe mellett gyönyörűen húzta maga elé a labdát, majd a léc alá bombázott. A Real pontosan ugyanolyan kilátástalan játékot mutatott, mint kedden Münchenben a Barcelona, a két Bundesliga-csapat alaposan beárazta a Primera Divisiónt.

Bár a 3-1 is komoly előnynek tűnt, még erre is rá tudott pakolni a Dortmund, Gündogan nagy löketét még kitolta Diego López, Reus buktatása után azonban esélye sem volt Lewandowski tizenegyesével szemben, amit középre bikázott be a mesternégyest összehozó lengyel.

Forrás: AFP/John MacDougall
Lewandowski élete meccsét játszotta

Mourinho hiába vitte be Kakát, Benzemát és Di Maríát, a Real támadójátéka gyakorlatilag a nullával volt egyenlő, Ronaldónak a 89. percben ugyan volt egy helyzete, de Weidenfeller bravúrt mutatott be, majd a hosszabbításban Varane lövése ment el centikkel a kapu mellett. A jövő héten esedékes visszavágót így háromgólos előnyből várhatja a Dortmund, érik a német házidöntő Wembleyben.