Vágólapra másolva!
Bocsánatot kért Luis Suárez, a Liverpool labdarúgócsapatának uruguayi támadója, amiért megharapta Branislav Ivanovicot, a Chelsea védőjét a két együttes vasárnapi mérkőzésén.

A 2-2-es döntetlennel zárult találkozón a csatár a 97. percben szerezte meg az egyenlítést és az egy pontot érő gólt, teljesítményére azonban rányomta a bélyegét a 74. percben történt incidens, amikor a Chelsea 16-osán belül egyszerűen beleharapott riválisa karjába.

"Sajnálom, elnézést kérek Ivanovictól és az egész futballvilágtól a megbocsáthatatlan viselkedésemért" - írta twitter-oldalán Suárez.

Később a Liverpool a weboldalán megjelent közleményben kért bocsánatot a történtekért: "Játékosunk magatartása egyetlen Liverpool-mezt viselő futballistáéval sem összeegyeztethető, Luis pedig tisztában van azzal, hogy nemcsak saját magát, hanem az egész klubot és annak teljes stábját megszégyenítette."

//videa.hu/player?v=AH77htoqPxvoQ0zN


A brit média egyszerűen kannibálként emlegeti Suárezt, a Daily Mail pedig arra szólította fel a Liverpoolt, hogy rúgja ki a játékost, mert a bocsánatkérés már nem elég.

Ian Ayre, a Liverpool ügyvezető igazgatója bejelentette, belső vizsgálatot indítanak, egyúttal várják a labdarúgó-szövetség (FA) intézkedéseit az ügyben.

Brendan Rodgers, a Liverpool vezetőedzője közvetlenül a mérkőzést követően nem kommentálta a történteket, később azonban azt mondta, a felvételek visszanézése után beszélt Suárezzel, akinek viselkedését elfogadhatatlannak minősítette.

Az uruguayi válogatott támadónak nem ez az első botrányos esete: 2010-ben, még az Ajax játékosaként megharapta Otman Bakkalt, a PSV Eindhoven játékosát, ezt követően ragasztották rá az Ajax kannibálja gúnynevet.

Suárezt 2011 decemberében nyolcmeccses eltiltással büntették, mert - már liverpooliként - rasszista kijelentésekkel sértegette Patrice Evrát, a Manchester United színes bőrű futballistáját.