Vágólapra másolva!
14 hónap után először kezdett a Barcelonában a májdaganattal műtött védő, végigjátszotta a Levante elleni meccset, az egyetlen gól előtt labdát szerzett, esernyőt adott.

Abidal a kómába menekült volna a fájdalmak elől

Eric Abidalt többször is megműtötték az elmúlt évben, májátültetésen esett át, hosszú ideig nem futballozott. Áprilisban visszatért a Barcelonába, a Mallorca elleni bajnokin húsz, majd Zaragozában 12 percre cserélték be.

Szombaton, a Levante ellen 14 hónap után először volt kezdő, végigjátszotta a meccset, 76 passzából 74 pontos volt, ráadásul Fabregas 84. percben szerzett győztes gólja előtt ő fülelte le az ellenfél indítását, a rátámadó csatárnak pedig kiosztott egy esernyőt. A francia vb-ezüstérmesnek több látványos megmozdulása volt a meccsen, amely után könnyen lehet, hogy a Bajnokok Ligájában is viszontláthatjuk, kedden a Bayern München ellen.

http://www.youtube.com/embed/u0vq6oRHxDQ?rel=0


Abidalnál még 2011 márciusában diagnosztizáltak májtumort, de kevéssel később már pályára lépett a Manchester United ellen megnyert BL-döntőben. 2012 elején azonban rosszabbodott az állapota, áprilisban sikeres májátültetésen esett át, ám ehhez több műtét is kellett, miközben elviselhetetlen fájdalmak gyötörték.

http://www.youtube.com/embed/cIlKi_H42MI?rel=0