Vágólapra másolva!
Jelentősen szűkítené a keretet az edző, érkezhet Neymar, távozhat David Villa, Alexis Sánchez és több saját nevelésű játékos is.

A Barcelona ebben a szezonban is roppant hatékony, a spanyol bajnokságot gond nélkül behúzza, a Bajnokok Ligájában pedig elődöntős, a Bayern Münchenen át vezethet az útja a döntőbe. A sikerek ellenére nyáron számos változás várható a csapat keretében.

Tito Vilanova edző a Marca angol kiadása szerint három poszton erősítené meg a keretét: új kapust, középső védőt és csatárt igazolna, a jelöltek listája nem rövid, de három játékos, Vicente Guaita, Mats Hummels és Neymar előkelő helyen szerepel rajta.

A lap úgy tudja, a katalánok 50 millió eurót szánnak az erősítésekre, azaz el is kell adniuk néhány játékost, ha több posztra is újak érkeznek.

"Neymar annak ellenére is többe kerülhet a kezdeti 40 millió eurónál, hogy már csak egy évig érvényes a szerződése a Santosnál, Hummels értékét 20-25 millió euróra taksálják, a szerződése még négy évig fut a Dortmundnál, a legegyszerűbbnek Guaita szerződtetése tűnik, aki tízmillió euróért elköltözhet Valenciából" - fejtegette a Marca.

Ezenkívül Vilanova állítólag jelentősen szűkítené a 32-es keretét, és csak 22-23 játékossal dolgozna. Victor Valdés kapus és David Villa is menni akar, várhatóan az Arsenal mindkettőjükre tesz majd ajánlatot.

Alexis Sánchez ugyan nem akar mindenképp menni, de nem számít abszolút alapembernek, miközben a Juventus és az Internazionale is szerződtetné.

Forrás: AFP
Sánchez és Villa (elöl) is távozhat a nyáron

Kérdéses a májtumorral műtött Eric Abidal jövője is, míg négy saját nevelésű fiatal - Bartra, Dos Santos, Montoya, Tello - közül az első kettőért várják az ajánlatokat. Rajtuk kívül négy játékost kölcsönadott a klub, Afellay, Bojan, Fontás és Cuenca közül legfeljebb csak az utóbbi térhet vissza Barcelonába.

A B keretből ugyanakkor felkerülhet néhány játékos, elsősorban Sergi Robertónak és Deulofeu-nek van erre esélye.