Vágólapra másolva!
A munkálatok késése miatt mostantól napi szinten ellenőrzi a június 15-én rajtoló brazíliai Konföderációs Kupa előkészületeit a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA).

A FIFA kedden jelentette be, hogy több ilyen jellegű csúszás nem megengedett. Az utolsó csepp a pohárban az volt, hogy a nyitómérkőzés brazíliavárosi helyszínét nem tudták vasárnap átadni. A szervezők közlése szerint a heves esőzések miatt képtelenek voltak lefektetni a gyepszőnyeget, ezért május 18-áig biztosan nem nyitják meg a 72 ezer néző befogadására alkalmas Mané Garrincha Nemzeti Stadiont.

A FIFA két héten belül újabb ellenőrzést tart a stadionban, emellett a többi városban is napi szintű, helyszíni helyszíni ellenőrzést ígért.

A 2014-es vb főpróbájának otthont adó hat létesítmény közül mindössze négy áll készen, a másik be nem fejezett stadion éppen a döntő leendő helyszíne, a Maracana Stadion.

Utóbbi nagyobb fejfájást okoz, mert ott még javában zajlanak a munkálatok, be kell fejezni a székek felszerelését, illetve a tetőszerkezetet. A Maracanát decemberben kellett volna átadni, de a határidőt folyamatosan későbbre csúsztatták azóta. A Rio de Janeiró-i létesítményben rendezik június 2-án a Brazília-Anglia barátságos találkozót.

Jerome Valcke, a FIFA főtitkára április elején már jelezte, Brazília nem fogja időben befejezni a felkészülést a nyári Konföderációs Kupára, és nem minden lesz teljesen kész.

A Konföderációs Kupa A csoportjában Brazília, Japán, Mexikó és Olaszország, a B-ben pedig Spanyolország, Tahiti, Nigéria és Uruguay küzd majd egymással. A mérkőzéseket Brazíliaváros és Rio de Janeiro mellett Belo Horizontében, Recifében, Fortalezában és Salvadorban rendezik.