Vágólapra másolva!
Carlo Ancelotti csalódott, mert jól játszott csapata a Barcelona elleni Bajnokok Ligája-negyeddöntő 1-1-re végződött visszavágóján, a katalánok pedig a csereként beállt Messinek köszönik a továbbjutásukat.

"Nehéz elfogadni, hogy kiestünk, főleg azután, hogy ilyen meccset játszottunk a világ legjobb csapatával" - kezdte az értékelést Carlo Ancelotti, a PSG vezetőedzője. "Az odavágón kicsit félénkek voltunk, az a 2-2 nem volt egy jó eredmény. A visszavágón nyújtott teljesítményünk után azonban egyrészt sajnálatot érzek, mert a játékosok megérdemelték volna, hogy továbbjussanak, másrészt azonban büszke is vagyok rájuk, mert nemcsak védekeztek, hanem bátran támadtak is. Közel álltunk az elődöntőhöz, fantasztikus éjszaka lehetett volna ez."

Jordi Roura, a Barcelona megbízott vezetőedzője először arról beszélt, hogy a sérülése miatt a kispadon kezdő Lionel Messit muszáj volt becserélni. "Megegyeztünk vele a meccs előtt, hogy ha nem alakulnak jól a dolgok, akkor be fog állni, ehhez mérten is cselekedtünk. A beállásával azonnal megváltozott a játék képe, ha ő a pályán van, akkor az ellenfél is máshogy áll hozzánk. A csapatunk is megmutatta az erősségét azzal, hogy sorozatban hatodszor jutott a BL elődöntőjébe" - tette hozzá Roura.

Forrás: AFP/Lluis Gene
Messi a padon kezdett AFP/Lluis Gene


"Messi nagyon sokat dolgozott azért, hogy pályára léphessen" - nyilatkozta a Barcelona gólszerzője, a spanyol válogatott Pedro, aki hozzátette, ezért a csapattársak köszönettel tartoznak neki: "Jelenléte nagyon sokat segített, ahogy beállt, jobb lett a játékunk, s elértük a továbbjutáshoz szükséges eredményt."

Javier Pastore, a PSG gólját szerző argentin játékos azt emelte ki, hogy megmutatták, képesek támadni a Barca vendégeként is, majd hozzátette: az egyenlítő találat teljesen megváltoztatta a játék képét. "Amint betalálnak, már egy másik Barcelona van a pályán" - mondta Messi válogatottbeli csapattársa. "Sokkal nyugodtabbá válnak, és képesek megtartani a labdát, látszik az arcukon, hogy ez az a játék, amit igazán szeretnek."