Vágólapra másolva!
Az Aston Villa védője, Matt Lowton szerint nagyon jót tett neki, hogy 18 éves korában a Ferencvárosban szerepelt kölcsönjátékosként.

Lájkold az [origo]sport Facebook-oldalát!

A Leeds Unitedben nevelkedett, de később a Fradi egykori testvércsapatához igazolt Matt Lowtont a 2009-2010-es idényben Magyarországra küldte a Sheffield United.

"Tíz hónapig külföldön voltam, és teljesen magamra voltam utalva, hirtelen felnőtté kellett válnom" - nyilatkozta az Aston Villa hivatalos weboldalának a jobb oldali védő. "Az életemben először fordult elő, hogy mindent egyedül kellett megcsinálnom magamnak, olyan dolgokat, mint a mosás vagy a vasalás."

Lowton hozzátette, hogy nem sokat sikerült elsajátítania a magyar nyelvből. "Állítom, ez a világ legnehezebb nyelve. Próbálkoztam a tanulással, pár szó rám is ragadt, de nem sok, mert rendkívül bonyolult a magyar nyelv."

Ezzel együtt szép emlékei vannak a Fradinál eltöltött időszakról. "Nagyszerűen éreztem magam, tetszett a környezet, az új kultúra. A szurkolók pedig őrültek voltak. Egy meccset például le kellett fújni, mert 3-1-re vezetett az ellenfél, a fanatikusok pedig felgyújtották a lelátót. Hihetetlen volt!"