Vágólapra másolva!
Antonio Conte, a Juventus vezetőedzője és kollégája, a Bayern Münchent irányító Jupp Heynckes egyformán a német együttes futballistáit dicsérte a két együttes szerdai Bajnokok Ligája-negyeddöntős visszavágója után. Az újdonsült Bundesliga-bajnok a múlt héten hazai pályán kiharcolt kétgólos előnyét nemcsak megtartotta, de újabb két találattal növelte is szerda este Torinóban, így 4-0-s összesítéssel ejtette ki az olasz bajnokságot másfél éve uraló riválisát.

"A jobb csapat jutott tovább, ez nem kérdéses, a különbség jól érzékelhető volt a múlt heti és a mostani meccsen is" - fogalmazott az összecsapás utáni sajtótájékoztatón Conte, aki hozzátette, a Juventus jelenlegi kerete mindössze 18 hónapja készül és futballozik együtt, és az együttes teljes újraszervezéséhez több időre van szükség.

A német bajnokságot rekordidő alatt, hat fordulóval a vége előtt múlt szombaton megnyerő Bayern edzője csak az első húsz perccel volt elégedetlen: "Abban az időszakban a védekezésünk nem működött jól, hátul nehézségeink adódtak." Heynckes szerint a mérkőzés további részében uralták a játékot, a második félidőre pedig sikerült felpörögniük.

"Sok jó támadást vezettünk, megmutattuk, mire vagyunk képesek, a saját elképzelésünk szerint tudtunk futballozni" - fogalmazott a szakvezető.

A Bayern München és a PSG-t kiejtő FC Barcelona a kedden továbbjutott Real Madridhoz és Borussia Dortmundhoz csatlakozott. Az elődöntő sorsolását pénteken tartják az európai szövetség (UEFA) nyoni központjában.