Vágólapra másolva!
"Köszönjük, Leo", "Messi egy lábon", "Bicegve is uralkodik Messi" - ilyen és ezekhez hasonló címekkel jelentek meg beszámolók, értékelések a Barcelona és a Paris Saint-Germain szerda esti Bajnokok Ligája-mérkőzéséről.

A négyszeres aranylabdás támadó sérülés miatt nem volt kezdő a barcelonai találkozón, csak a 61. percben állt be, amikor a PSG 1-0-ra vezetett, és továbbjutásra állt a hazai 2-2-t követően.

Az argentin klasszis benne volt a támadásban a katalánok egyenlítő, egyben elődöntőt érő találatánál, és a lapok szerint pusztán a jelenlétével is jócskán feljavította játékostársai teljesítményét.

Az El Mundo deportivo megmentőként írt Messiről. "Az argentin bejött a pályára, elbátortalanította a PSG-t, s a haldokló Barca jokerévé vált" - fogalmazott a katalán sportlap szakírója.

Hasonlóan foglalt állást az El Pais is, amely Messi beállásának pszichológiai hatását emelte ki. "Nem érdemes hosszú vitákba bonyolódni a Messi-függőségről. Egy nap a Barca a kőre vagy kartonra nyomott képmásával is nyerni fog".

A Marca placebo-hatásról értekezett, melyet Messi pályára lépése váltott ki. "Leo közreműködése nem volt olyan ragyogó, mint máskor (...) Leo csak aktiválta a gránátvöröskék csapat központi idegrendszerét."

Az El Periodico viszont inkább az egyenlítő gól szerzőjét, Pedrót méltatta, aki a spanyol válogatottban a franciák elleni világbajnoki selejtezőn, március 26-án is döntő fontosságú találatot ért el. "Messi megint meghatározó volt, még ha nem is annyira, mint Pedro, aki ismét megváltónak bizonyult, aki fontos gólt szerez a válogatottban és a Barcában" - olvasható az újságban "San Pedro" cím alatt.