Vágólapra másolva!
Különleges BL-mérkőzésre készül Didier Drogba, a Galatasaray csatára, aki második apjaként tekint a szerdai ellenfél edzőjére, José Mourinhóra.

Az elefántcsontparti csatár Mourinho egyik első igazolása volt a Chelsea-nél, miután meggyőzte Roman Abramovics tulajdonost, hogy megéri érte kifizetni 24 millió fontot.

A Drogbával, Robennel, Cech-vel, Ferreirával, Ricardo Carvalhóval megerősített csapat gyorsan letette a névjegyét, amikor ötven év szünet után megnyerték a klub első bajnoki címét, majd a következő évben ismételtek. Európában azonban nem tudott átütő sikert aratni a csapat, Mourinhót pedig a harmadik szezon közben elküldte Abramovics, hiába próbálta az edzőhöz legközelebb álló Drogba, Terry és Lampard elsimítani a konfliktust.

"Mourinho távozása tönkrevágta az öltözői hangulatot. Sokan érte játszottunk, olyanok voltunk, mint egy család. Amikor ő elment, valami eltört a csapatnál, és távozni akartam" - nyilatkozta Drogba, aki végül maradt, és a Mourinhóval nyert hat trófea mellé még további ötöt begyűjtött a Chelsea-vel, köztük a BL-aranyat, amelyben főszerepet játszott.

Drogbát többször is összehozták a Reallal, 2010 végén is felmerült a neve, amikor Higuaín megsérült, de akkor végül Adebayort igazolták le a madridiak. Drogba most ellenfélként találkozik korábbi edzőjével, és biztosa lehetünk benne, hogy lesz nagy ölelkezés a meccs előtt-után. "Ez a párharc olyan, mint ha az apámmal kerülnék szembe, Mourinho különleges helyet foglal el a szívemben. Volt olyan, hogy úgy nyert a Chelsea, hogy nem lőttem gólt, mire azt mondta, akkor is lehet valaki a meccs legjobbja, ha nem talált be" - nosztalgiázott Drogba.