Vágólapra másolva!
A Barcelona eldönthette volna a továbjutást a Paris Saint-Germain otthonában, de egy 94. percben kapott potyagóllal, és a 2-2-es eredménnyel még életben maradtak a párizsi remények a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első meccse után. A Bayern München lejátszotta hazai pályán a Juventust, az olasz bajnokra nézve hízelgő a 2-0-s bajor győzelem.

PSG - Barcelona 2-2

Bayern München - Juventus 2-0

Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés:
Paris Saint-Germain (francia) - Barcelona (spanyol) 2-2 (0-1)
Párizs
v: Stark (német)
PSG: Sirigu - Jallet, Alex, Thiago Silva, Maxwell - Beckham (Verratti, 70.), Matuidi - Lucas Moura, Pastore (Gameiro, 76.) - Ibrahimovic, Lavezzi (Ménez, 66.)
Barcelona: Victor Váldes - Dani Alves, Piqué, Mashcerano (Bartra, 84.), Jordi Alba - Xavi, Busquets, Iniesta - Sánchez, Messi (Fabregas, 46.), David Villa
gól: Ibrahimovic (79.), Matuidi (94.), ill. Messi (38.), Xavi (89. - büntetőből)
sárga lap: Matuidi (66.), Beckham (68.), Ibrahimovic (87.), Sirigu (88.), ill. Piqué (18.), Jordi Alba (62.), Mascherano (75.), Dani Alves (85.)

A Paris Saint-Germain és a Barcelona kezdőcsapatában is volt meglepő húzás, a hazaiaknál Marco Verratti helyére Carlo Ancelotti vezetőedző David Beckhamet nevezte, és mivel Lucas Moura játszott a jobbszélen, így a veterán angol középen kapott szerepet. A katalánoknál visszatért a kispadra az Egyesült Államokban rákkal kezelt vezetőedző, Tito Vilanova. A fiatal szakember úgy döntött, hogy támadó felállásban küldi pályára csapatát, így a Xavival és Iniestával megerősített középpálya előtt David Villa, Lionel Messi és Alexis Sánchez is helyet kapott a kezdőben.

A játék képe úgy alakult, ahogy azt várni lehetett, a Barcelona irányított, rengeteget birtokolta a labdát (az első félidőben 31-69 százalék volt), ám mégis a PSG játszott veszélyesebben. Thiago Silva hátul mindenkit leszerelt, Lucas Moura pedig gyorsaságával rendre zavarba hozta a katalán védőket a kontráknál. A PSG azonban nem tudta gólra váltani a helyzeteit, a 38. percben pedig megvillant a Barcelona, Dani Alves zseniális passzát Lionel Messi éles szögből lőtte a kapuba. Innentől egyre magabiztosabb lett a katalán csapat, a párizsiak pedig mintha elveszítették volna a hitüket, Lucas sem volt már innentől veszélyes.

Forrás: AFP/Franck Fife
Messi belőtte a helyzetét, majd megsérült AFP/Franck Fife

A szünetben Messit lecserélték, miután combsérülést szenvedett, de a második félidő így is csak a Barcelonáról szólt, egészen a 79. percig, amikor a gyengén játszó Zlatan Ibrahimovic lesról kotort be az üres kapuba egy kipattanót. A Barca azonban nem akart megelégedni a döntetlennel, tovább támadott, aminek meg is lett az eredménye, a 89. percben kapott egy jogos tizenegyest, Xavi pedig magabiztosan lőtt a kapuba.

Forrás: AFP/Lluis Gene
Tiszta tizenegyes volt AFP/Lluis Gene


A négyperces hosszabbítás végén azonban Ibrahimovic lefejelt labdája utána a katalánok hagyták lőni Blaise Matuidit, a labda pedig a Barca fiatal védőjén, Marc Bartrán megpattanva a kapuba csorgott. A 2-2-es döntetlennel helyzeti előnyben van a Barcelona az egy hét múlva esedékes visszavágó előtt, de a végén lőtt potyagóllal még élnek a PSG esélyei.

A meccs öszefoglalója:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=pu04HK6hdioY4JNE


Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzések:
Bayern München (német) - Juventus (olasz) 2-0 (1-0)
München
v.: Mark Clattenburg (angol)
Bayern: Neuer - Lahm, Van Buyten, Dante, Alaba - Luiz Gustavo, Schweinsteiger - Müller, Kroos (Robben, 16.), Ribéry (Shaqiri (92.) - Mandzukic (Gomez, 90.)
Juventus: Buffon - Barzagli, Chiellini, Bonucci - Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Marchisio, Peluso (Pogba, 75.) - Matri (Vucinic, 65.), Quagliarella (Giovinco, 65.)
gól: Alaba (1.), Müller (63.)
sárga lap: Mandzukic (44.), Luiz Gustavo (82.), illetve Chiellini (54.), VIdal (67.), Lichtsteiner (75.)

Annak ellenére, hogy két topliga toronymagas éllovasa találkozott egymással Münchenben, a Bajnokok Ligája-negyeddöntő első mérkőzése óriási Bayern-fölényt hozott. Jupp Heynckes egyetlen helyen változtatott csupán az előzetesen tervezett kezdőhöz képest, és Boateng helyett Van Buytent küldte a pályára. A Juventusnál a beteg Vucinic és a sérült Giovinco a kispadon ült, Quagliarella és Matri kezdett.

Elképesztően indult a mérkőzés, mindössze 23 másodperc telt el, amikor Alaba 28 méteres lövése megpattant Vidal cipőjének orrán, Buffon pedig már nem ért vissza a bal sarokra (1-0).

Forrás: AFP/Christof Stache
Alaba gyorsan vezetést szerzett AFP/Christof Stache

Ez alapjaiban meghatározta a mérkőzés képét, a megszeppent olaszok megpróbálták rendezni a sorokat, de Ribéryék őrült tempóban vezették az egyre veszélyesebb helyzeteket. Az se zavarta meg őket, hogy negyedóra után Kroos megsérült, a helyére érkező Robben pedig két óriási lehetőséget is elpuskázott.

Szünet után egy ideig úgy tűnt, alábbhagynak a hazai rohamok, ám a 63. percben Luiz Gustavo 16 méteres lövését Buffon csak kiütni tudta a jobb alsó sarok elől, Mandzukic az ötös szélén felnézett, tökéletes passzát Müllernek nem volt nehéz fél méterről a kapuba belsőznie (2-0).

A vendégeknél érkezett a hajrára Vucinic, Giovinco és Pogba, de ziccert ismét a Bayern hagyott ki Müller révén. A 2-0-s végeredmény hízelgő a Juventus számára, százszázalékos formajavulás kell, ha a torinói együttes elődöntőbe szeretne jutni. A Juventus ezt megelőzően utoljára 2010-ben kapott ki idegenbeli európai kupamérkőzésen, akkor a Fulham londoni pályáján szenvedett 4-1-es vereséget.

A meccs összefoglalója:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=pkSKktLXprr4s6il