Vágólapra másolva!
A Manchester United kiverésével bejutott a FA-kupa elődöntőjébe a Chelsea. A manchesteriek az első találkozón kétgólos előnyt buktak el, az újrajátszáson Alex Ferguson érthetetlen kezdőcsapata megbosszulta magát.

FA-kupa, negyeddöntő, újrajátszás:
Chelsea - Manchester United 1-0 (0-0)
London, Stamford Bridge
v: Dowd
Chelsea: Cech - Azpilicueta, Ivanovics, David Luiz, A. Cole (Bertrand, 22.) - Ramires, Mikel - Oscar, Mata, Hazard - Ba
Manchester United: De Gea - P. Jones, Smalling, R. Ferdinand, Evra - Valencia, Carrick, Cleverley (Van Persie, 61.), Nani (Giggs, 65.) - J. Hernández, Welbeck (A. Young, 80.)
gól: Ba (49.)

Az első mérkőzésen Manchesterben a hazaiak már 11 perc után két góllal vezettek, ám a Chelsea szünet után egyenlített.

Az újrajátszáson Alex Ferguson meglepetésre öt alapemberét is kihagyta a kezdőből. A BL-ben már nem érdekelt, a PL-ben viszont biztos előnnyel vezető Manchesterben Ryan Giggs, Ashley Young, Robin van Persie, Nemanja Vidics és Wayne Rooney sem volt a pályán. Sőt utóbbi kettő még a keretbe sem került be.

Az első félidő kiegyenlített játékkal, nagyobb helyzetek nélkül telt el, a fordulás után rögtön jött a találkozót eldöntő gól: Demba Ba Mata felívelt labdáját akrobatikus mozdulattal húzta be a hosszú sarokba.

http://www.youtube.com/embed/crmB_-egKFw


A MU a folytatásban sem tudta megszorongatni a hazaiakat, az egyetlen komoly helyzetet Hernandez hagyta ki, akinek négyméteres fejesét Cech nagy bravúrral tolta ki a léc alól. Az utolsó fél órában hiába jött be Van Persie, csupán egy kapu fölé vágott helyzetig és egy gyenge fejesig jutott, eközben a hazaiak többször is megduplázhatták volna előnyüket.

A Chelsea az elődöntőben a Manchester Cityvel találkozik a Wembley-stadionban április 14-én, a Millwall és a Wigan egy nappal korábban ugyanott elődöntőzik.