Vágólapra másolva!
A Barcelona elleni kupaelődöntő első meccsén a mezőny talán legjobbja volt a Real Madrid 19 éves védője, Raphael Varane, aki nemcsak azzal érdemelte ki a vállveregetést, hogy hátul tanárian takarított, hanem fejesgóljával életben tartotta a Mourinho-csapat reményeit.

Két évvel ezelőtt még a Lens csapatában játszott Varane, akit sok európai topcsapat figyelt, a Manchester United menedzsere, Alex Ferguson például nagyon érdeklődött iránta, de a PSG, az Arsenal és a Dortmund is vitte volna. Végül a Real lett a befutó, pedig amikor Varane elsőre még finoman lerázta a madridi csapatot képviselő Zinedine Zidane-t.

"Nem fogtam fel, hogy Zidane van a vonal túlsó végén, nem is tudtam hirtelen, hogy mit mondjak, miközben ő azt hajtogatta, hogy ez nem átverés, tényleg ő keres. Amikor előhozta, hogy azt szeretné, ha a Realhoz igazolnék, udvariasan azt mondtam neki, hogy a vizsgáimra tanulás teljesen lefoglal, és megkértem, hívjon vissza később. Amikor letettem, akkor kapta észbe, hogy lehet, hülyeséget csináltam, el is mondtam a bátyámnak a sztorit, aki jól ki is osztott, amiért Zidane-t elutasítottam" - elevenítette fel Varane a két évvel ezelőtti sztorit.

Zidane kedvét nem vette el a sikertelen első hívás, mert Varane 2011 nyarán végül a Realé lett, a mostani teljesítménye pedig azt mutatja, hogy sokra hivatott játékos.