Vágólapra másolva!
Nem a két szupersztár Ronaldo és Messi góljairól szólt a spanyol Király-kupa madridi elődöntője, amelyen a Barca Fabregas révén szerzett vezetést, de a Real a hajrában egyenlíteni tudott Varane fejesével. A február 27-i visszavágón a döntetlen után papíron a katalánok esélyei jobbak.

Spanyol Király-kupa, elődöntő, 1. mérkőzés:
Real Madrid - FC Barcelona 1-1 (0-0)
Real Madrid:
Diego López - Essien, Carvalho, Varane, Arbeloa - Alonso, Khedira - Özil, Callejón (Modric, 58.), Ronaldo - Benzema (Higuaín, 63.)
Barcelona: Pinto - Alves, Puyol, Piqué, Jordi Alba - Xavi, Busquets, Fabregas (Thiago, 85.) - Pedro (Sanchez, 76.), Messi, Iniesta
gól: Varane (81.), illetve Fabregas (50.)

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=XfEijHmdHQAwycIb


A hazaiak már a 2. percben vezetést szerezhettek volna, ám Ronaldo szabadrúgását védte a Barcelona kapusa, Pinto. Később a katalánok előtt is adódott komoly helyzet, ám Xavi előbb a felső lécet találta el, majd újabb kísérletét a gólvonalról vágta ki Varane. A folytatásban a Real csatára, Benzema az oldalhálóba lőtt.

A fordulást követően, az 50. percben egy rossz felszabadítás után Messi passzolt Fabregashoz, aki a madridi kapuba vágta a labdát. Tíz perccel később Ronaldo fejelt közelről mellé, majd Piqué mentett előle a kapu torkából.

Forrás: AFP

Kontrákból a Barcelona eldönthette volna a meccset, ám előbb Fabregas, majd Pedro rontott egy helyzetben, Messi pedig csak lesgólig jutott.

A 81. percben Özil jobb oldali beadásából Varane fejjel volt eredményes. A hajrában mindkét együttes előtt adódott gólszerzési lehetőség, de újabb gól már nem esett.

Csütörtökön játsszák:
Atlético Madrid - Sevilla 22.00

A visszavágókat február 27-én rendezik.