Vágólapra másolva!
A Real Madrid fiókcsapatának az egykori edzője, Julen Lopetegui büszke arra, hogy egykori felfedezettje, Szalai Ádám szép karriert futott be a Mainzban és a magyar válogatottban, egyúttal elmondta, szerinte miért nem lehetett a nagycsapat játékosa a magyar támadó.

"Egy időben én voltam a Real Madrid nemzetközi megfigyelője, Ádámot én szúrtam ki, és vittem aztán a Realhoz" - nyilatkozta a Sport TV-nek az egyszeres spanyol válogatott Julen Lopetegui, aki pályafutása során védett a Real Madridban és a Barcelonában is, ma pedig ő az U21-es spanyol válogatott szövetségi edzője.

A Castilla vezetőedzőjeként Szalaival dolgozott, és úgy véli, Spanyolországban a magyar csatár rengeteget fejlődött, a Mainz pedig jó vásárt csinált vele. "Annak ellenére, hogy magas labdarúgóról beszélünk, a technikai adottságai nem hétköznapiak. Szalai egy olyan futballista, aki magára vonja a figyelmet, akit nem lehet szem elől téveszteni, oda kell rá figyelni. Látszott rajta, hogy tanulni akar. Csak saját magának köszönheti, hogy mostanra meghatározó labdarúgóvá vált, és bemutatkozhatott a válogatottban" - fogalmazott Lopetegui, hozzátéve, hogy büszke Szalai sikereire, aki már 11 gólnál jár idén a Bundesligában.

Forrás: AFP/Patrik Stollarz

A szakember szerint minden adottsága megvolt a támadónak ahhoz, hogy megtegye az utolsó lépést, de végül nem járt sikerrel, mivel "nagyon, de nagyon nehéz felkerülni a Real első csapatához".

"A Real Madridban a világ legjobbjai szerepelnek csatárposzton, nehéz odakerülni. Annak ellenére, hogy jól játszott, jó passzban volt, nem ütötte meg azt a szintet, ami elég lett volna ahhoz, hogy felvigyék. A legnehezebb az utolsó lépést megtenni" - nyilatkozta Lopetegui. Mint mondja, nem csak Szalai, hanem "nagyon sok nagyon jó labdarúgó" nem tudta megmászni az utolsó lépcsőfokot. "Nehéz küldetés, a csatárposzton ugyanis a világ legjobbjaival kell versenyre kelni, ami roppant bonyolult feladat."

(A Julen Lopeteguival készült interjú kedd este 19 órától a Sport1 Fieszta című műsorában lesz látható.)