Vágólapra másolva!
Távozott az NB II-es Gyirmóttól a korábbi válogatott csatár Ferenczi István, aki nem tartja kizártnak, hogy már csak amatőr szinten folytatja a futballt, írja a Nemzeti Sport.

Ferenczi az ősszel csak egyszer volt kezdő az őszt a negyedik helyen záró, az éllovas Puskás Akadémia mögött tizenhárompontos hátránnyal bíró Gyirmótban, és mindössze egy gólt szerzett, amiben szerinte szerepet játszott, hogy a szezon elején távolították el az arcából az arccsonttörése után betett lemezeket, majd felépülése után megsérült az Achilles-ina.

"Nem volt nekem semmi bajom Csank Jánossal. Persze, ha úgy hozta a helyzet, mondta a magáét a bajsza alatt, és az is igaz, nem éreztette velem, hogy ragaszkodna hozzám, de ez benne van egy futballista életében" - mondta Ferenczi arra a kérdésre, hogy igaz-e, hogy nem jött ki a Gyirmót edzőjével.

Ferenczi rengeteg helyen megfordult pályafutása során, de egyelőre nem tudja, hol folytatja, bár van ajánlata Kecskemétől, és hívta az NB II-es Szolnok is, mégis inkább arra hajlik, hogy amatőr csapatban játsszon.

"Csaknem húszévnyi pályafutás alatt sok mindent tapasztaltam, jól beszélek angolul, úgyhogy talán még a menedzserem irodájának is dolgozhatnék. Konkrét ajánlatot még nem kaptam Vörösbaranyi Józseftől, de egyszer elkottyantotta már, hogy nem csak labdarúgóként számítana rám" - magyarázta Ferenczi, aki a rengeteg klubváltásáról azt mondta, sohasem emberi, mindig szakmai és anyagi oka volt.