Vágólapra másolva!
A Liverpool uruguayi csatára, Luis Suárez beismerte, hogy a Stoke elleni tavalyi bajnokin feldobta magát a 16-oson belül, mivel a csapata döntetlenre állt, ő pedig nyerni szeretett volna. Brendan Rodgers vezetőedző szerint elfogadhatatlan, amit a játékos tett.

Suárez a Fox Sports Argentina televíziónak adott interjújában először is azt mondta: a brit média másképp bánik vele, mint a többiekkel, amiért ő dél-amerikai, egyúttal a sajtót Manchester United-szimpatizánsnak nevezte.

Tavaly októberben a Stoke trénere, Tony Pulis eltiltást követelt Suáreznek, mondván: a csatár szimulált a büntetőterületen belül. Suárez szerint az emberek csalónak tartják, és azt mondják, mindig feldobja magát, de beismerte, hogy egy alkalommal tényleg színészkedett. "Azt mondják, hogy például a Stoke elleni is így tettem, és ez esetben igazuk is van. Úgy tettem, mintha szabálytalanul szereltek volna, mivel döntetlen volt az állás, én pedig nyerni akartam" - mondta a játékos, aki a bírót nem tudta megetetni, azaz nem lett büntető a színészkedésből.

http://www.youtube.com/v/vVUk2LdieQw?hl=hu_HU&version=3


A Liverpool edzője, Brendan Rodgers szerint nem szabad szó nélkül elmenni Suárez tette és nyilatkozata mellett, ezért a csatár büntetésre számíthat. "Rossz és elfogadhatatlan dolog, ami történt. Beszéltem Luisszal, az ügyet házon belül elintézzük majd."

Suárez hozzátette: a sajtónak sokkal inkább a futballal kellene foglalkoznia, nem pedig azzal, hogy kézzel ért-e a labdához a Mansfield elleni FA-kupa-meccsen szerzett gólja előtt. "Megérintettem a labdát, de nem szándékosan."

Tavaly nyolc meccsről eltiltották Suárezt, amiért rasszista megjegyzést tett a MU-védő Patrice Evrára.