Vágólapra másolva!
Weisz feliratú mezben vonulnak ki a pályára az Internazionale és a Bologna labdarúgócsapatának játékosai a kedd esti kupamérkőzésen a milánói Giuseppe Meazza Stadionban.

A találkozót Weisz Árpád, a Bologna és az Internazionale egykori magyar edzője emlékének szentelik. A Serie A két csapata közös kampányt indított az olasz stadionokban egyre gyakrabban tapasztalható rasszista megnyilvánulások ellen, és a kampány jelképévé Weiszt választották, ahogy az a kezdeményezést bemutató sajtótájékoztatón elhangzott.

A kampány ötlete az AC Milan-Pro Patria felkészülési mérkőzés botránya után született. Az olasz negyedosztályban szereplő Pro Patria egy zárt kapus meccset és pénzbüntetést kapott szurkolóinak rasszista megnyilvánulásai miatt. A találkozó félbeszakadt, mert a Milan játékosai levonultak a pályáról.

Weisz Árpád a világ egyik legelismertebb edzője volt a harmincas években, a mai napig ő a legfiatalabb edző Olaszországban, aki háromszor is bajnoki címet nyert az élvonalban. 1942-ben a családjával együtt deportálták, feleségével és két gyermekével Auschwitzban hunyt el 1944. januárjában.