Vágólapra másolva!
A Real-kapus mentális ereje nem tanulható, ám most még ő is rágja magát, amiért kitette a csapatból Mourinho.

Casillas mellett tüntettek a Real edzésén

Tavaly a Real Madrid saját nevelésű ikonját, Iker Casillast választották a világ legjobb kapusának, 2013-at mégis a kispadon kezdte, ugyanis José Mourinho egyszerűen közölte: a fiatal Adan jobb formában van.

Manuel Amieiro, Casillas felfedezője és egykori kapusedzője Farkas Norbertnek, a Sport TV riporterének nyilatkozva elmondta: "Őt ismerve biztosan azon agyal, mit csinálhatott volna jobban bizonyos szituációkban. Ha megkérdőjelezik az ember munkáját, teljesítményét, teljesen mindegy, milyen szakmáról beszélünk, így reagál."

A móstolesi kapus mentora szerint nem adott okot kétkedésre: "Az ember el tud bizonytalanodni, akár el keseredhet, de Iker nem ilyen. Ha manapság azt merészeljük mondani Spanyolországban, hogy Iker Casillas formája visszaesett, akkor valóban itt a világvége. Casillas nem adott okot arra, hogy kételkedjünk benne, és elkezdjük rágni a körmünket, mondván, Úristen, mi lesz most?"

Amieiro ugyanakkor Casillas titkát is leleplezte: "A derűje, a mindig tökéletes lelkiállapota adottság, nem tanulható. Mentálisan nagyon erősnek kell lenned, hogy 16-17 évesen felfogd, hogy a Real Madrid kapuját véded, és nem a haverokkal játszol az iskolaudvaron."

A Manuel Amieiróval készült interjú kedd este 19 órától látható a Sport1 Fieszta című műsorában.