Vágólapra másolva!
Michu miatt ment, Chicóra figyelhetett fel a spanyol szövetségi kapitány, Vicente del Bosque Angliában. Ha otthon maradt volna, két príma középpályást, és egy duplázó csatárt láthatott volna.

Kapus:

Júlio César (brazil, Queens Park Rangers): Harry Redknappnek korábbi klubja, a Tottenham Hotspur ellen kellett volna bravúrt végrehajtania a QPR-ral, rajta nem is múlt semmi, kiválóan védett, több bravúrt is bemutatott, a végeredmény 0-0 lett.

Hátvédek:

Danilo d'Ambrosio (olasz, Torino): Négy mérkőzés óta veretlen a Serie A-ban a torinói együttes, amely újoncként áll a középmezőnyben. A Bikák a hét végén úgy győzték le hazai pályán 3-2-re a Sienát, hogy a jobbhátvéd D'Ambrosio két gólpasszt is adott.

Chico (spanyol, Swansea City): A spanyol válogatott szövetségi kapitánya, Vicente del Bosque a walesi klub támadója, Michu miatt látogatott el a hét végén Angliába, de azt Everton ellen nem ő, hanem honfitársa, a középhátvéd Chico nyújtott olyan teljesítményt, hogy akár a válogatottba is meghívhatnák.

Arnaud Maire (francia, AC Ajaccio): A Paris-SG elleni idegenbeli bajnoki előtt nem sok esélyt adtak a korzikai együttesnek a pontszerzésre, ám az Ajaccio kihasználta, hogy a hazaiak Thiago Motta kiállítása miatt a második félidőben emberhátrányban játszottak, de középhátvédjüknek, Maire-nek így is emberfeletti munkát kellett végeznie.

Patrice Evra (francia, Manchester United): A Liverpool elleni mérkőzés már nem számít olyan nagy rangadónak a MU számára, mint pár évvel ezelőtt, de azért az összecsapásnak nagy a presztízse, főleg Evra számára a tavalyi Suárez-affér után. A francia balhátvéden ez látszott is: kiválóan futballozott, két gólpasszt is adott.

Középpályások:

Patrick Ebert (német, Real Valladolid): A német középpályás számára remek döntés volt, amikor a nyáron elfogadta a Valladolid ajánlatát, de a klub is nagyon jól járt azzal, hogy leigazolta. A jobbszélső már öt gólnál és öt gólpassznál jár a szezonban, hétvégén a Mallorca ellen kétszer talált be.

Hernanes (brazil, Lazio): A római klub drukkerei számára egyelőre álomszerűen alakul az idény, hiszen csapatuk versenyben van a bajnoki címért, a kupában pedig bejutott a legjobb négy közé. A Catania elleni kupameccsen Hernanes két gólt szerzett, de az Atalanta elleni bajnokin is a mezőny egyik legjobbja volt.

James Milner (angol, Manchester City): Milner amolyan jolly jokernek számít a Manchester Citynél, szinte bármelyik poszton bevethető. Az Arsenal ellen is rendkívül sokat robotolt, de a támadásokból is kivette a részét, és szépségdíjas találatot szerzett.

Piti (spanyol, Rayo Vallecano): Remek hetet zárt a madridi kiscsapat, elvégre hétfőn a Getafét győzte le 3-1-re, majd pénteken idegenben nyert 2-1-re az Athletic Bilbao ellen. Ebben hatalmas szerepe volt a balszélsőnek, Pitinek is, aki a két mérkőzésen összesen három találatot szerzett.

Csatárok:

Roberto Soldado (spanyol, Valencia): A pocsék szezonkezdet után lassan kezd formába lendülni a Valencia, amely a bajnokságban megnyerte legutóbbi három meccsét, a kupában pedig bejutott a legjobb nyolc közé. Soldadóra eddig sem lehetett panasz, a csatár a múlt héten a Sevilla ellen duplázott.

Dario Cvitanich (argentin, OGC Nice): A nizzai együttes nagy meglepetésre az ötödik helyen áll a Ligue 1-ben, a hét végén 5-0-ra verte a Valenciennes-t. A csapat argentin támadója, Cvitanich elemében volt, két gólja mellett kiosztott egy gólpasszt is, és a góllövőlistán feljött a második helyre Zlatan Ibrahimovic mögé.

www.globalsoccerapp.com