Vágólapra másolva!
Mégis igényt tartana Didier Drogba szolgálataira a Juventus, ismerte el Giuseppe Marotta, a klub igazgatója. A Sampdoria elleni hazai bukás sokadszor nyomatékosította a torinóiak csatárgondjait, a két kapott gól miatt azonban Gianluigi Buffon kapus is elnézést kért.

Hazai pályán, egygólos vezetésről, emberelőnyben kapott ki a Juventus a Sampdoriától. A nagy pofont viszont nyugodtan viselte a csapat, Antonio Conte edző rávilágított, hogy az ő játékosai is csak emberek, Fabio Cannavaro, a Juve korábbi védője pedig azt hangoztatta, hogy hamar talpra áll a csapat, mert mentálisan nagyon erős.

Buffon: Egyből felnéztem az órára

Gianluigi Buffon bocsánatot kért, úgy érzi, a két gólból legalább az egyiknél hárítania kellett volna.

"Bocsánatot kérek, szinte biztos három pontot buktunk el a hibáim miatt" - nyilatkozta Buffon a klub honlapján. "Még hátráltam Mauro Icardi lövésénél, ezért nem voltam egyensúlyban. Nem szoktam ilyet hibázni, ezúttal túlságosan előrementem."

A fiatal argentin támadó aztán másodszor is betalált, éles szögből, de közelről, nagy erővel lőtt a léc alá. "Ez a gól már más volt, csak bravúrral védhettem volna."

Buffon elmondta, a félidőben arról beszéltek, hogy a megfelelő mentalitással kell folytatni a meccset, ehelyett csökkent a koncentrációjuk, elkövettek néhány hibát, és hagyták a Sampot kontrázni.

"Az első kapott gólnál rögtön felnéztem az órára, és láttam, hogy még rengeteg van hátra, gondoltam, talán nyerhetünk így is."

Éppen az ellenkezője történt, egy újabb Samp-kontra elintézte a Juvét, amely hiába ment előre, nem tudott komoly gólhelyzetet kidolgozni.

Drogba jöhet, Marchisio maradhat

Marotta a meccs után elismerte, mégis szükség van Drogbára. Az elefántcsontparti támadó jelenleg a Shangai Shenhua játékosa, de januárban megpróbálják Torinóba csábítani, noha korábban már úgy tűnt, letesznek a megszerzéséről.

"Meg kell néznünk, hogy az anyagi igényei egyeztethetőek e azzal, amit kínálni tudunk neki."

Az egyetlen megnyugtató hír a csapat körül, hogy az ijesztő sérüléssel lecserélt Claudio Marchisiónak nincs komolyabb baja, bár ezős zúzódást szenvedett, az MRI-vizsgálat szerint sem törése, sem szalagszakadása nincs.

A gondok ellenére a Juventus 44 ponttal vezet a Serie A-ban, még mindig öt pont előnnyel a Lazio előtt.