Vágólapra másolva!
Keresztszalag-szakadás és porcleválás miatt műtét, és minimum hat hónap kihagyás vár Gera Zoltánra, a magyar válogatott és a West Bromwich Albion labdarúgójára.

Gerát a hétvégén a Queens Park Rangers elleni FA-kupa mérkőzés első félidejében térdsérülés miatt kellett lecserélni. A keresztszalag-szakadással korábban már műtött térdben ezúttal is elszakadt a szalag, emellett porcleválást is diagnosztizáltak az orvosok, ezért elkerülhetetlen a műtét.

Gera kedden közölte Egervári Sándor szövetségi kapitánnyal a szomorú hírt, arról viszont még nem tudott beszámolni, hogy mikor és hol végzik el a szükséges beavatkozást.

Az biztos, hogy a támadó ebben a szezonban már nem léphet pályára, optimális esetben is legalább fél év kihagyás vár rá, írja az Mlsz.hu.

"Lesújtott a hír. Zoltán fantasztikus fickó és profi játékos, köszönetet mondok neki a szezonbeli teljesítményéért, nagyszerűen játszott" - nyilatkozta szomorúan Steve Clarke vezetőedző. A tréner kifejtette, hogy a klub mindenben támogatja a magyar légiós rehabilitációját, aki egyszer már bebizonyította, hogy képes visszatérni ilyen súlyos sérülés után is. Clarke hozzáfűzte, nincs kétsége afelől, hogy ismét így történik majd.

A WBA-ben az idény során 18 meccsen négyszer eredményes Gera így nem csupán az angol bajnoki szezon második felét, de a magyar válogatott márciusi, két sorsdöntő világbajnoki selejtezőjét is kihagyja a románok és a törökök ellen. A magyar futballista 2011 novemberében olyan súlyos térdsérülést szenvedett, hogy a szezon hátralévő részében nem játszhatott, s csak tavaly augusztusban térhetett vissza a pályára.