Vágólapra másolva!
Aczél Zoltán pályaedző felmondott a labdarúgó NB II Nyugati csoportjában szereplő Szigetszentmiklósnál. A csütörtökön kinevezett edző a klub honlapjának elmondta, a csapatot ért támadások miatt távozik.

Aczél csütörtökön lett Zoran Kuntic vezetőedző egyik segítője, Potóczki Tamás klubelnök pedig a Nemzeti Sportnak úgy nyilatkozott: voltak álmatlan éjszakái a döntés miatt, tudta, milyen erkölcsi kérdéseket vet fel a szerződtetése.

"Kértem egy hivatalos papírt tőle arról, mi a helyzet vele. Az ügyészség heteken belül ismerteti az iratokat, és ha abban más van, mint amit Zoli állít, már nincs is itt" - mondta az elnök. Végül klubnál nem jutottak el a papírok átnézéséig, Aczél önként távozott szombaton.

Aczélt az egyesület honlapja idézi: "Az elmúlt napokban komoly támadások érték a klubot amiatt, mert bíztak bennem, és figyelembe vették az ártatlanság vélelmét. Semmiképpen nem szeretném, ha az SZTK-t sérelem érné, hiszen valóban sokat tett értem ez az egyesület, de most azzal segítek a legtöbbet, ha távozom, ezért a felmondás mellett döntöttem."

Potoczki Tamás elmondta: "Nincs más lehetőségem, mint megérteni és elfogadni Aczél Zoltán döntését."

Aczél Zoltánt, aki 2008 és 2010 között a magyar válogatott másodedzőjeként is dolgozott, 2011. november 30-án vették őrizetbe, mert két rendbeli, gazdálkodó szervezet önálló intézkedésre jogosult dolgozója által kötelességszegéssel és üzletszerűen elkövetett vesztegetés bűntettének megalapozott gyanúja merült fel vele szemben, még 2009 tavaszán a Siófok vezetőedzőjeként.

Az eset miatt a Szombathelyi Haladás szerződést bontott a trénerrel. A KNYF tavaly márciusban a két siófoki után egy újabb, REAC-mérkőzés eredményének manipulálásával gyanúsította meg a szakembert, aki 2006 és 2008 között dolgozott a rákospalotaiak vezetőedzőjeként.