Vágólapra másolva!
Korábbi csapattársai közül Clarence Seedorf és Gennaro Gattuso szerint sem volt jó megoldás Kevin-Prince Boateng, a Milan ghánai középpályása részéről, hogy rassziszta bekiabálások miatt levonult a pályáról a Pro Patria elleni felkészülési meccsen.

Boateng a negyedosztályú csapat elleni meccs 26. percében kirúgta a labdát az őt állítólag folyamatosan rasszista szavakkal hergelő ultrák közé, majd levonult, és mivel társai is követték, így félbeszakadt a meccs.


A Milantól a nyáron a brazil Botafogóhoz távozó Seedorf szerint azzal, hogy levonult a pályáról, Boateng elérte, hogy azok győzzenek, akik rasszista dolgokat kiabálnak be a pályára. A jelenleg a svájci Sionban játszó Gattuso a Corriere della Serrának úgy nyilatkozott, ami történt, az nem rasszista, hanem ostoba emberek akciója volt.

"Hányszor fordult elő korábban olyan, hogy valakit a nézőtérről fütyültek? Én is átéltem hasonlót, de nem tulajdonítottam neki jelentőséget. Elhiszem, hogy Boatenget bántotta a dolog, de akkor sem beszélnek rasszizmusról, csak egy kisebbség kollektív idiotizmusáról. Ha valóban létezik ilyen probléma, akkor kemény lépéseket kell tenni, de még mindig úgy gondolom, hogy Olaszország nem egy rassziszta ország" - mondta Gattuso.

Az olasz szövetségi kapitánynak, Cesare Prandelliek azonban tetszett Boateng és a Milan reakciója. "Végre! Micsoda nagyszerű ember, nagyszerű csapat, és nagyszerű edző! Mindannyian torkig vagyunk a helyzettel, Olaszországnak fel kell nőnie, és ez lehet az első lépés" - foglalt állást Prandelli.