Vágólapra másolva!
A brazil Túlio a Botafogo legutóbbi meccsén duplázott, és elérte karriere 995. gólját, így egyre közelebb van az ezres álomhatárhoz, amelynek a megközelítéséhez kellett jó pár fantomgól is.

Túlio újpesti fantomgólokkal hajt az ezres álomhatárra

Az 1992-ben az Újpestben is megfordult csatár minden barátságos és bemutató meccsen szerzett gólját számon tartja, de lehet, hogy még az edzéseken berúgott helyzeteket is. Amikor az Újpestben játszott, akkor például a most 43 éves játékos 40 gólt adott magának, míg a magyarok szerint csak hatszor volt eredményes.

A rajongóit ez az apróság nem érdekli, a Botafogo Rio Branco elleni előkészületi meccsén a berúgott 11-ese után lecserélte a cipőit egy olyanra, amelyen az elért gólok új száma látható, a fotósok pedig ez alatt több tucat képet készítettek Túlió aranylábáról.

A show 2:26-tól kezdődik:

http://www.youtube.com/v/hVPZB5IF718?version=3&hl=hu_HU


Túlio az aktív labdarúgók közül a leggólerősebb játékosnak tartja magát, és céljai elérése érdekében számos klubban megfordult: 25 év alatt 37 csapatban futballozott, és 48-szor váltott együttest, több helyre - így a Botafogóba is - többször is visszatért.

A támadó háromszor volt a brazil bajnokság gólkirálya (1989-ben, 1994-ben és 1995-ben), de a riói, illetve a goiási állami bajnokságban is három-három gólkirályi címmel rendelkezik. A brazil válogatottal nyert Copa Américát, amelyen három gólt ért el, dicsőséglistáján pedig akad brazil és svájci bajnoki cím, illetve magyar kupagyőzelem is.