Vágólapra másolva!
Az év hátralévő részében a topligák közül már csak Angliában játszanak mérkőzéseket, de az esztendő utolsó találkozóin még alaposan odatették magukat a játékosok. Santa Cruznak kevesebb, mint fél óra elég volt, hogy kettőt rúgjon a Real Madridnak, Lamela is duplázott az AC Milan ellen, David Luiz pedig az új posztján is remekül helytállt.

Kapus:

Yohann Thuram (francia, Troyes): Lilian Thuram a világ egyik legjobb védője volt az 1990-es évek végén, illetve a 2000-s évek elején, unokaöccse, Yohann pedig kapusnak állt, és már rendszeresen szerepel a francia élvonalban. A hétvégén nagy szerepe volt abban, hogy csapata idegenben pontot szerzett a Girondins Bordeaux-tól, a L'Équipe-től például nyolcas osztályzatot kapott.

Hátvédek:

Christophe Jallet (francia, Paris-SG): A párizsiak már vezetik a francia bajnokságot, és bár továbbra is Zlatan Ibrahimovic a mérkőzéseik főszereplője, csapattársai is egyre gyakrabban bizonyítják, hogy remek labdarúgók. A múlt héten a Stade Brest ellen például a jobbhátvéd Jallet is remekelt, gólpasszt is adott.

Marcel Maltritz (német, VfL Bochum): A Német Kupában csak két olyan csapat jutott be a legjobb nyolc közé, amelyik nem az élvonalban szerepel. A másodosztályú Bochum az 1860 Münchent győzte le, és a meccs hőse a veterán középhátvéd, Maltritz volt, aki két gólt is szerzett.

Diego Mainz (spanyol, Granada): A németes neve ellenére tősgyökeres spanyolnak számító középhátvéd nem tartozik a gólerős játékosok közé, de a múlt héten nagyon fontos találatot szerzett az Osasuna elleni idegenbeli bajnokin, amelyet csapata végül 2-1-re nyert meg.

Nacho (spanyol, Rayo Vallecano): A madridi kiscsapat továbbra is remekül tartja magát a spanyol bajnokság középmezőnyében, a Levante elleni 3-0-s győzelemmel feljött a nyolcadik helyre. A meccs legjobbja a Rayo balhátvédje, Nacho volt, ő szerezte a vezető találatot is.

Középpályások:

David Luiz (brazil, Chelsea): A londoniak új mestere, Rafa Benítez már a klubvilágbajnokságon is kísérletezett azzal, hogy az eredetileg középhátvéd David Luizt egy sorral feljebb vezényelte, és most az Aston Villa ellen is a középpályán szerepeltette. A brazil remekül megállta a helyét, rengeteg labdát és gólt is szerzett.

Forrás: AFP/Kazuhiro Nogi
Luiz (j) középpályás játéka a klubvébén kezdődött

Christian Maggio (olasz, Napoli): Nagy szüksége volt a Siena elleni idegenbeli győzelemre a nápolyi együttesnek, amely az előző két bajnokiján egyaránt kikapott. Sokáig úgy tűnt, hogy a Napoli megint nem tud nyerni, de négy perccel a lefújás előtt Maggio megszerezte a vezetést, ami sorsdöntőnek bizonyult.

Santi Cazorla (spanyol, Arsenal): Az Arsenal szurkolói nem lehetnek maximálisan elégedettek csapatuk szereplésével, de az elmúlt hét eredményei enyhítették kínjaikat. Hétfőn a Reading ellen 5-2-re nyert az együttes Cazorla mesterhármasának köszönhetően, majd a hétvégén a Wigan Athleticet is sikerült legyőznie a csapatnak.

Romain Alessandrini (francia, Stade Rennes): A bretoni együttes elsősorban kiváló idegenbeli szereplésének köszönheti, hogy ott van a közvetlen élmezőny mögött a Ligue 1-ben. A Rennes a múlt héten Ajaccióban nyert 4-2-re, Alessandrini pedig a gólja mellett két gólpasszt is adott.

Csatárok:

Erik Lamela (argentin, AS Roma): Továbbra is rendkívül közönségszórakoztató mérkőzéseket játszik az AS Roma, ezúttal az AC Milant verte 4-2-re. A fiatal argentin támadó, Lamela két góllal vette ki a részét a sikerből, és több mint egy hónap után tudott ismét betalálni a Serie A-ban, de már így is tíz gólnál jár.

Roque Santa Cruz (paraguayi, Málaga CF): Egy perccel a támadó becserélése után a Real Madrid egyenlített a Málaga ellen, azonban sem társai, sem pedig Santa Cruz nem esett kétségbe. Tíz perccel később már 3-1 volt az állás a hazaiak javára a paraguayi csatár két góljának köszönhetően.

www.globalsoccerapp.com