Vágólapra másolva!
Pintér Attila megint nem tudja befejezni az megkezdett munkát Győrben, a Barca megdönti a legtöbb 170 centinél alacsonyabb játékossal felálló csapat rekordját, a Juventus hadat üzen Platininek, Nagy László bekerül az alaptörvénybe, a magyar válogatott pedig kijut a világbajnokságra. Számtalan izgalmas sporteseményről maradhatunk le jövőre, ha tényleg beüt a világvége.

Premier League: Ferguson leszokik a rágózásról, Mancini új divatot teremtve a tavaszi meccseken az inghez is sálat köt, Benítez eléri, hogy lesz egy olyan félidő, amikor nem akarják elküldeni a búsba a Chelsea-drukkerek, a QPR pedig május közepén megszerzi első kétgólos győzelmét.

A bajnok megint a City lesz, úgyhogy Fergie egy újabb ezüstöt betesz, egy Ballantinest pedig kivesz a vitrinből. Abramovics bejelenti, hogy a Realtól távozó Mourinho lesz a Chelsea edzője, miután lemaradt Guardioláról, aki a kihívás miatt inkább az Anzsi Mahacskala ajánlatát fogadja el. Eto'o másnap bejelenti, hogy visszatér Kamerunba, és indul a következő elnökválasztáson.

F1: Hamilton gyorsan megbánja, hogy otthagyta az őt kinevelő McLarent a Mercedes kedvéért, mert nem tud beleszólni a többiek dolgába. A Red Bullnál Webber jobban elkapja az idény elejét, Vettel nem találja idei önmagát, a lotusos Raikkönen pedig teljesen kivetkőzik magából, és elmosolyodik egy győztes futam után, a pezsgőből viszont egy kortyot sem iszik a dobogón. Button nyer két futamot a McLarennek, de az idény a Ferrariról szól, a csapatutasítást hirtelen elfelejtik az olaszok, így Massa és Alonso gyönyörűen gyilkolják egymást, egy versenybaleset következtben még egy kis lökdösődés is kialakul a boxutcában, de a harcias kiskakasok közül végül Alonso lesz a befutó.

Kézilabda: Januárban a férfiválogatott bronzérmet szerez a spanyolországi világbajnokságon, majd tavasszal a Veszprém megnyeri a Bajnokok Ligáját, ami után a kormány beleírja az alaptörvénybe, hogy Nagy László magyar kézilabda elidegeníthetetlen értéke. Böhn kapitány magánélete rendeződik, júliusban összeházasodik a győri Lundéval, aki decemberi vb-döntőben kivédi Görbicz Anita időn tűli hétméteresét, így a magyarok ezüstérmesek lesznek Norvégia mögött, de a szakvezető az öltőzőben egy káprázatos breaktánc-produkcióval mosolyt csal a csalódott arcokra. A hagyományos év végi gálát Mocsai Lajos kastélyában rendezik.

Jégkorong: Februárban a Szuper Levente, Palovics Krisztián duó veszi át az irányítást a válogatottnál, amely az olaszoknak visszavágva a második helyen feljut az A csoportba. A bérvita miatt elmarad a teljes NHL-szezon, fájdalomdíjként az előző idény két legrosszabb csapata, a Columbus és a Montreal vívja az egymeccses nagydöntőt Dubaj első szabadtéri hokipályáján.

Boksz: A WBC körmérkőzéses tornát szervez a félnehézsúly világbajnoki címéért, Erdei Zsolt is benevez, Hopkinst, Dawsont, Cloudot is pontozással veri a magyar, aki még nem árulja el, mikor akar visszavonulni. Pacquiao és Marquez ötödik meccse páros kiütéssel ér véget a kilencedik menetben, Klicskóék pedig bejelentik, hogy 2014-ben mégis megküzdenek egymással, miután édesanyjuk is áldását adta a párharcra.

Forrás: AFP/Jens Schlueter
2013 újra Erdei éve lehet

NB I: A Győr olyan előnnyel várja a bajnokság tavaszi folytatását, hogy az első két meccsre akár ki sem kéne állnia, és ugyan az élő adásban a bíróra csúnyákra mondó Pintér Attila most sem tudja befejezni a munkát, a helyére beugró Verebes Józseffel bajnok lesz a Győr, bár a Mágus minden meccs után elmondja, hogy 1982-ben még harmincezer ember járt az ETO focijában gyönyörködni. A Debrecen a szokásos tavaszi formáját hozva beelőzi a langymelegben rendezett meccsekbe bele-beleszúnyokáló Garami mester MTK-ját, a Videoton pedig az EL-nyűg nélkül besöpri a bronzot. Fradi, Újpest vert mezőnyben, a Siófok és az Eger pedig már az őszével megalapozta a tavaszi bukását, még az sem menti meg őket, hogy Pécsett Matyi Dezső tulajdonos arra kötelezi Supka Attilát, hogy minden meccs előtt felolvasson a csapatnak egy pokoli történetet Vujity Tvrtkótól.

Bundesliga: Még a párhuzamos valóságokban sincs olyan forgatókönyv, hogy a tavaszt kilencpontos előnnyel váró Bayern ne nyerje meg a bajnokságot. A Levekusen és a Schalke annyiszor lúzerkedett már, hogy már fel sem tűnik, ha lemaradnak a dobogóról, ahova a Dortmund és a Hajnallal felturbózott Stuttgart férkőzik oda. Szalai az eddigi kilenc góljához még ugyanennyit hozzátesz, amivel másodikként zár a góllövőlistán, Huszti pedig a kanadai táblázaton tör az élre nyolc góljával és tizenhat gólpasszával, ami lépésre készteti Egervári Sándort, de a szövetségi kapitány csak tizennyolc nem fogadott hívásig jut, a középpályás nem törik meg.

Primera División: A Barcelona úgy nyer bajnokságot, hogy megdönti a legtöbb pont, a legtöbb győzelem, a legtöbb rúgott gól, a leghosszabb tiki-takázás és a legtöbb 170 centi alattival felálló csapat rekordját. A Real végül az Atléticót leelőzve bekúszik a második helyre, de Mourinho körül megfagy a levegő, Sergio Ramos meccs közben bikázza gyomron labdával, Casillas és Ronaldo viszonya viszont normalizálódik, együtt tapsikolnak, amikor Messi Pepével a hátán szólózik el a kapuig az el Clásicón.

Forrás: AFP/Dominique Faget
Még az is lehet, hogy Casillas és Ronaldo újra cimborák lesznek, ha elmarad a világvége

Serie A: Nápoly végre nem a szemétben, hanem az örömmámorban úszhat, Cavani, Hamsik és a többiek megcselekedik azt, amire utoljára a Maradona-féle brigád volt képes, és ellopják az aranyat az utált északiaktól. A Juventus belefárad a BL-menetelésbe, az Intert felemészti a Sneijder által gerjesztett belső viszály, a Milan pedig hiába igazolja le Balotellit, a felzárkózási kísérlete kudarcba fullad, amikor a balhés csatár által a Lazio ellen kirobbantott tömegbunyóban a fél csapatot hetekre eltiltják. Tőzsért tavasszal egyszer sem cseréli le félóra után az edzője, és a Genoa is megmenekül, miután a kiesés elleni harcban két riválistól is pontokat vonnak le egy bundagyanúsnak talált 5-4-es (félidő 1-4) meccsért.

Bajnokok Ligája: A Milan a tizenhat között, a Real és a Manchester a legjobb nyolcban pottyan ki, az elődöntőbe a Juventus, a Bayern, a PSG és a Barcelona kerül be. A Bayern az otthoni 1-1 után Torinóban győz 2-1-re egy Gomez-lesgóllal, a Juventus pedig UEFA-maffiát emleget, miután a gólvonalon álló bíró nem veszi észre, hogy Vucinic fejese után a labda egy buffonfelsőtestnyivel benn volt, mielőtt Neuer kikotorta volna. Az eset után Platini századszor is elutasítja a videobírót. A PSG a Barcelona ellen magát a szokásosnál is jobban bepörgető Ibrahimovic vezérletével otthon 3-1-re győz, ám a visszavágón a Barca Messi fejesével és Piqué 30 méteres bombájával pont annyivel nyer, ami elég a döntőhöz. A fináléban pedig nem kérdés, miért nyer a Barca, hiszen 2013 ugyanúgy páratlan év lenne, mint 2009 és 2011.

Vb-selejtezők: A folytatást a második helyről kezdő magyar válogatott kezdésnek egy minden sportágban szívet melengető románveréssel indítja a tavaszt, hogy aztán a nagy eufóriába belerondítson az isztambuli 2-0-s vereség, Mészöly Kálmánt viszont a meccs előtt kitüntetik az újonnan alapított Hakan Sükür-díjjal a török fociért tett szolgálataiért. Június elején Szalai fejesgóljával egy pontot elhoz a csapat a nagy riválistól, amely a törökökkel is ikszel, miközben mi az észteket küldjük haza bánatosan. Hollandiában még a vereség is belefér, mert a narancsosok a törökök otthonában is jók egy pontra, Andorrát pedig úgy is verjük, ha Egervári helyett a kapitány "ikertestvére", Szilágyi doktor irányítja a csapatot, így pedig semmi sem ment meg minket a pótselejtezőt érő második helytől. Ha már ennyire megjött az étvágyunk, akkor már ne bukjunk el a siker küszöbén, a horvátok vagy a norvégok ellen nem is lenne utópia, hogy továbbjussunk, úgyhogy reménykedjünk, hogy a maják elnéztek valamit.