Vágólapra másolva!
Múlt vasárnap az egész futballvilág Lionel Messit ünnepelte, aki megszerezte a 86. idei gólját, és ezzel megdöntötte Gerd Müller 40 éves gólrekordját. Azóta két országból is jelezték, hogy nem az argentin tartja a csúcsot, és a FIFA-tól vártak volna igazságtételt, de mindhiába, mivel a nemzetközi fociszövetség kijelentette: nem tartja számon ezt a rekordot, így Messi csúcsát sem ismeri el.

A Barcelona-Betis spanyol bajnoki óta ketten is bejelentkeztek Lionel Messi rekordjára. Először egy zambiai újság jelezte, hogy nem Messi a legjobb góllövő, hanem Godfrey Chitalu, aki - vélekednek az afrikaiak - 1972-ben 107 gólig jutott. A zambiai futballszövetség most lázasan számol, majd a bizonyítékokat el akarja küldeni az afrikai és a nemzetközi szövetségnek is, kérve, hogy töröljék Messi rekordját.

Úgy néz ki, hiába fáradnak, mivel a FIFA szóvivője, Alex Stone a BBC-nek azt mondta: a nemzetközi szövetség nem tartja számon a csúcsot. "Ez nem egy hivatalos FIFA-rekord" - nyilatkozta Stone.

A zambiaiak után Bruno Lucena, a brazil Flamengo statisztikáival foglalkozó részleg vezetője panaszkodott, hogy mennyire szomorú, mivel biztos abban, hogy Messi nem ért el semmiféle mérföldkövet, Zico ugyanis 88 gólig jutott 33 éve, ráadásul úgy, hogy két hónapig sérült volt.

Lucenát és Zicót sem a FIFA fogja felvidítani. "Mi nem rendelkezünk olyan adatbázissal, amely minden ország minden focimeccsét számon tartaná. A kialakult feszültséggel nem tudunk mit kezdeni, még akkor sem, ha az ilyen adatokra nagyon kíváncsiak lennének a szurkolók és a média" - mondta Stone, hozzátéve, hogy a FIFA ezek alapján nem is ismeri el Messi rekordját.

"Valaki összegyűjtötte a statisztikákat valahonnan, aztán a média azt írta, hogy Messi rekordot döntött" - nyilatkozta a szóvivó arról, hogy miként lehetett vezető hír a világ legtöbb helyén Messi vélt csúcsdöntése.