Vágólapra másolva!
Hatalmas csatában nyerte meg a Premeir League-ben a manchesteri rangadót a United. A City hiába állt fel kétgólos hátrányból, egy ráadásban szerzett Van Persie-találattal a MU elvette ellenfele veretlenségét, és hatpontosra növelte előnyét üldözője előtt. A Tottenham az utolsó percekben veszített el egy megnyert meccset az Everton otthonában.

Premier League, 16. forduló:
Manchester City - Manchester United 2-3 (0-2)
gól
: Yaya Tuoré (60.), Zabaleta (86.), ill. Rooney (16., 29.), Persie (92.).

A Unitednek volt miért visszavágni az előző idény után, melyben 6-1-es csapást mért rá, majd tavasszal is elintézte 1-0-ra a City, hogy aztán az utolsó körben, hosszabbításban szerzett gólokkal vegye el tőle a bajnoki címet.

A City kezdett lendületesebben, nyolcvan százalékban birtokolta a labdát, és egy helyzetig is eljutott: a tizedik percben Clichy visszakanalazott labdáját Balotelli nagy helyzetben esetlenül az égbe lőtte. Negyedóra után mégis a MU szerzett vezetést, egy kontra végén Ashley Young és Rooney négy hazai védőt bolondított meg, majd utóbbi zseniálisan húzta vissza labdát bal alsó sarokba (1-0). Ráadásul percekkel később a City elveszítette a csapatkapitányát, Vincente Companyt sérüllés miatt kellett lecserélni.

A gyakorlatilag az első vendégtámadásból esett gól megfogta a Cityt, a MU vált kezdeményezőbbé, és egy újabb mintaszerű támadással megrogyasztotta ellenfelét, Rafael beadását megint Rooney pörgette a hálóba (0-2). A kétgólos hátrány még inkább megbénította Roberto Mancini csapatát, mely a szünetig már csak néhány veszélyes lövésig jutott.

Rooney egy duplával sokkolta a Cityt

A fordulás után Balotellit egy buta szabálytalansága után Mancini lehozta, és Tévezt küldte be a helyére. Rögtön utána Van Persie varázslata kis híján végleg elvette a reményt a Citytől, ám ártalmatlan helyzetből hiába lőtt kapufát, a kipattanót a bíró szerint lesről vágta a hálóba Ashley Young. A lassítás szerint szabályos gólt vettek el a Unitedtől. Az ellentámadás viszont visszahozta a hazai reményt, De Gea hiába védett két hatalmas ziccert, a kipattanót Tévez okosan visszatette Yaya Tourénak, aki a jobb sarokba pörgetett (1-2).

Touré gólja hozta vissza a Cityt a meccsbe

A folytatásban sokáig hiába rohamozott a hazai együttes, ám a hajrában elfogyott a MU előnye. Egy szöglet után a lehető legrosszabb helyre szabadítottak fel a védők, Zabaleta pedig 16 méterről hidegvérrel kilőtte a jobb alsó sarkot (2-2).

Zabaleta pontosan célzott

Van Persie a négyperces ráadásban döntött úgy, hogy visszavág a jogtalanul elvett gólért, a bal oldalról megtekert szabadrúgása Nasrin megpattanva jutott a hosszú sarokba (2-3).

Van Persie szabdrúgása döntött

A meccs végén egy szurkoló egy bedobott tárggyal megsebesítette Rio Ferdinandot, akinek vérző arca miatt le kellett mennie, a közjáték azonban már nem változtatott a lényegen, a ManU elvette a ManCity veretlenségét.

További eredmények:
Everton - Tottenham 2-1 (0-0)
gól: Pienaar (90.), Jelavic (93.), ill. Dempsey (76.).

West Ham United - Liverpool 2-3 (2-1)
gól:
Noble (36., büntetőből), Gerrard (43., öngól), illetve G. Johnson (11.), J. Cole (76.), Collins (79., öngól)