Vágólapra másolva!
Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője szerint az első félidőben eldönthették volna a Sporting ellen 2-1-re elveszített mérkőzést pénteken este az Európa Liga utolsó fordulójában.

"Nagyon kiegyenlített mérkőzés volt, de az első félidőben több góllal is vezethettünk volna" - idézte a Vidi.hu a székesfehérváriak edzőjét. "A Sporting vezető gólja után azonnal egyenlíteni tudtunk, teljesen megérdemelten. Ezt követően kicsit átengedtük a területeket az ellenfélnek, így többször is rögzített helyzetből próbálkozhattak. 1-1-es állásnál az egyik Sporting-játékosnak járt volna a második sárga lap, ha megkapta volna, akár teljesen másképp is alakulhatott volna a meccs. Nagyon büszke vagyok a játékosokra, taktikailag ismét rendkívül éretten játszottak, és megint méltó ellenfelei voltak egy papíron sokkal erősebb csapatnak."

Franky Vercauteren, a Sporting edzője így nyilatkozott a meccs után: "Számunkra a Benfica elleni mérkőzés most a legfontosabb, de természetesen nagyon örülök, hogy sikerült győznünk."

A meccset eredetileg csütörtökön játszották volna le, de a nagy esőzés miatt péntekre halasztották, de mivel a Genk és a Basel csütörtökön döntetlent játszott egymással, így ez a két csapat jutott tovább a csoportból, a Videoton pedig már úgy lépett pályára pénteken, hogy biztosan kiesett.

Forrás: MTI/Beliczay László
Forrás: MTI/Beliczay László

Paulo Sousa, a Videoton portugál vezetőedzője korábbi egyesülete, a Sporting lelátója előtt