Vágólapra másolva!
A csütörtökről péntekre halasztott Európa Liga-mérkőzésen 2-1-es vereséget szenvedett a Videoton labdarúgócsapata a portugál Sporting vendégeként.

Európa Liga, G csoport, 6. forduló:
Sporting Lisboa (portugál) - Videoton 2-1 (0-0)
José Alvalade Stadion, 2500 néző
v.: Michael Kukulakisz (görög)
Sporting: Marcelo - Xandao, Boulahrouz, Insúa, Cédric - Capel (Pranjic, 85.), Labyad, Rinaudo, André Martins, Ricardo Esgaio - Viola
Videoton: Tujvel - Brachi, Paulo Vinícius, Marco Caneira, Szolnoki - Renato Neto, Sándor, Tóth B. (Kovács, 73.), Walter Lee, Filipe Oliveira (Gyurcsó, 57.) - Nikolic (Paraiba, 73.)
gól: Labyad (65.), Viola (82.), illetve Sándor (80., 11-esből)
kiállítva: Sándor (83.)
sárga lap: Rinaudo (9.), Fernandes (57.), Cédric (75.), Labyad (84.) illetve Walter Lee (45.), Tóth B. (54.), Caneira (79.), Vinícius (81.)

Miután a heves esőzés miatt a csütörtökre kiírt találkozót el kellett halasztani, a Genk pedig az eredeti időpontban hazai környezetben gól nélküli döntetlent játszott a Basellel, a pénteki összecsapásnak nem volt tétje a magyar csapat számára.

Ennek ellenére úgy tűnt, Paulo Sousa játékosai fel tudtak pörögni, ellenfelüknél több helyzetet dolgoztak ki az első félidőben: Nikolic ziccert rontott, Renato Neto a kapufát találta egy távoli lövésből, Sándor kísérleténél pedig az egyik védő mentett az utolsó pillanatban.

A folytatásban már többet támadott a hazai alakulat, és meg is szerezte a vezetést egy kipattanó lövést követően. A Videoton azonban nem adta fel, nem sokkal később Sándor büntetőjéből megszerezte első idegenbeli gólját.

A 82. percben azonban egy beadás utáni kavarodást Viola használt ki, amivel ismét előnyhöz jutottak a portugálok, ráadásul a Videoton egy perccel később emberhátrányba került, mivel Sándort utánrúgásért kiállította a játékvezető. Az eredmény ezt követően már nem változott.

A Videoton a Genk és a Basel mögött a harmadik helyen végzett a G csoportban.

A csoport végeredménye:
1. Genk 12 pont - továbbjutott
2. Basel 9 - továbbjutott
3. Videoton 6
4. Sporting 5