Vágólapra másolva!
A Sporting nyerni szeretne a Videoton ellen a labdarúgó Európa Liga G csoportjának utolsó fordulójában csütörtökön este, de a hétvégi, Benfica elleni bajnoki rangadó fontosabb a portugál csapatnak.

Paulo Sousa, a Videoton vezetőedzője a klub honlapjának elmondta, hogy története legfontosabb meccsére készül a Videoton, amely csak akkor juthat tovább az egyenes kiesése szakaszba, ha csütörtökön este nyer Portugáliában, miközben a Basel kikap a már továbbjutott Genk otthonában.

"Nagy álmunk, hogy kiharcoljuk a továbbjutást, ezért mindent meg kell tennünk, de persze a realitásról sem szabad megfeledkeznünk" - kezdte Sousa.

"Elismerjük a Sporting értékeit, mind egyénileg, mind csapatszinten. Az új edző érkeztével új impulzusok érték a Sportingot, a játékosok biztos, hogy bizonyítani szeretnének az edzőjüknek és a szurkolóknak is, így nem feltétlenül lesz előny, hogy az eddig kevesebb lehetőséget kapó labdarúgók is szóhoz jutnak. Azonban ismétlem, mi csak saját magunkkal foglalkozunk. A célunk az, hogy hasonlóan jó eredményt érjünk el, mint a székesfehérvári mérkőzésen" - utalt a portugál edző arra, hogy a Videoton hazai pályán 3-0-ra verte a Sportingot.

Forrás: MTI/Beliczay László
Sousa szerda este a meccs helyszínén tartott edzést a Videotonnak

Az ellenfél frissen kinevezett vezetőedzője. Franky Vercauteren nem kertelt, amikor a meccs előtti sajtótájékoztatón arról kérdezték, hogy a hétvégi, Benfica elleni rangadóra készül-e már a csapat, vagy a tét nélküli, Videoton elleni találkozót is komolyan veszi.

"Minden mérkőzés fontos számunkra, és minden találkozóra úgy készülünk, hogy nyerni szeretnénk. Csütörtökön este néhány olyan játékos is lehetőséget kap a bizonyításra, akik eddig az Európa Ligában kevesebb alkalommal léptek pályára. Azonban a következő két mérkőzésen teljesen mások lesznek a céljaink, számunkra most sokkal fontosabb lesz a Benfica elleni rangadó. Ezért arra is nagyon oda kell figyelnünk, hogy senki ne sérüljön meg a Videoton ellen" - nyilatkozta a belga szakember.

A mérkőzés 21.05-kor kezdődik, a Story4 TV és az [origo] is élőben közvetíti.