Vágólapra másolva!
José Mourinho nagy rajongója a 17 éves José Rodrígueznek, akit az Ajax elleni, 4-1-re megnyert BL-meccsen a bombagólt szerző Kaká helyére küldte be a 72 percben.

A Real-Ajax góljai és helyzetei

A támadó középpályás 17 évesen és 354 naposan kapott lehetőséget a Real Madrid portugál edzőjétől, és ezzel ő a spanyol csapat valaha volt legfiatalabb BL-játékosa. Mourinho fülig érő szájjal küldte csatába kedden a játékost, a becserélése előtt biztatásképp még a nyakát is megpaskolta.

http://www.youtube.com/v/z5dXghcig1U?version=3&hl=hu_HU


"Szeretjük José Rodríguezt, mert olyan képességei vannak, amelyek alapján megérdemli a szeretetet. Még csak 17 éves, de nagyon gyorsan fejlődik" - idézte az UEFA.com a Portóval és az Interrel is BL-t nyert edzőt.

A sok tartalékjátékost bevető Mourinho másokról is beszélt a meccs után. "Álvaro Morata szintén az első csapat minőségét képviseli, de Karim Benzema és Gonzalo Higuaín előtte vannak a sorban. De bármennyit is játszik, minden egyes perc csodálatos a számára" - mondta a 20 éves csatárról, aki a 80. percben Benzema helyére állt be. "Sajnálom, hogy Cseriszev ezúttal nem játszhatott, Callejón viszont jó példával szolgált a többieknek, mert mindig jól futballozik" - dicsérte a két gólt szerző 25 éves szélsőt.

A Real végül csoportmásodikként jutott tovább, aminek nem örül Mourinho, de elfogadja. "Mindenkit tisztelnünk kell. Nem lettünk elsők, ami azt jelenti, hogy a kieséses szakaszban kemény ellenfelek várnak ránk. Keményen dolgozunk, és meglátjuk, mire megyünk februárban. Amikor Madridba érkeztem, a Real nem volt kiemelt a BL-ben, most pedig elmondhatjuk, hogy 18 BL-meccsből csak egyet veszítettünk el, tavaly rekord mennyiségű ponttal végeztünk az élen a csoportunkban, idén pedig sikerült továbbmennünk a halálcsoportból. Elsők akartunk lenni, de ez most nem jött össze."