Vágólapra másolva!
Öles betűkkel, kész tényként közli a Marca című spanyol lap, hogy José Mourinho a nyáron távozik a Real Madrid kispadjáról, még akkor is, ha megnyeri a Bajnokok Ligáját a csapattal.

Mourinho távozásának oka, hogy a klub elnökével, Florentino Pérezzel való kapcsolata "tökéletesen megromlott" - állítja a Marca. "Jelenleg nincs is kapcsolatuk" - tette hozzá a madridi újság.

"Pérez a hétvégén privát körben úgy fogalmazott: Mourinho a saját torkát vágja el. Az elnök gyakran bírálja a portugált mint edzőt, emellett nehéz embernek is tartja. Mourinho mindezzel tisztában is van" - írja a Marca.

Az utolsó csepp a pohárban Mourinho szombat esti performansza volt: negyven perccel az Atlético Madrid elleni derbi előtt kisétált a stadionba, hogy a szurkolók kifütyülhessék, ha akarják. Az ügy előzménye, hogy a Real kedden 70 percig gól nélküli döntetlenre állt hazai pályán a harmadosztályú Alcoyano ellen, amit a drukkerek egy része nehezen emésztett meg.

Pérez úgy döntött, nincs szükség olyan edzőre, aki folyamatosan konfrontálódik. A Marca azt is állítja, hogy a csapat nem áll Mourinho mögött, akit már csak kívülről támogatnak néhányan, a klubon belül levegőnek nézik. Az sem segít, hogy a Real ebben a szezonban gyengébben játszik, mint tavaly, a bajnoki versenyfutásban mindössze három hónap alatt alaposan lemaradt.

Mindezek után a Marca szerint nem kérdés, hogy 2013 júniusában Mourinho távozik, már csak a feltételekről kell tárgyalni. A klub és a tréner abban állapodott meg, hogy a maradék fél évben a lehető legbékésebben dolgoznak tovább, szem előtt tartva, hogy a nyáron elnökválasztás is lesz.

Mourinhót ezzel együtt nem fenyegeti a munkanélküliség réme, Alex Ferguson épp a hétvégén nyilatkozta, hogy el tudja képzelni az utódának a Manchester Unitednél.

"Nem mondok előrejelzéseket a klub jövőjéről, de az biztos, hogy José bárhol megállná a helyét" - fogalmazott a skót edző az ITV4-nek. "Sosem gondoltam volna, hogy top edző lehet valakiből, aki korábban nem focizott, de a bámulatosan erős személyisége áthidalja ezt a problémát. Emlékszem a chelsea-s bemutatkozására 2004-ből, azt mondta, ő különleges, akivel nem veszítenek meccseket. Jézusom, micsoda öntelt gazember, gondoltam."