Vágólapra másolva!
A Győri ETO FC tizenhat forduló után vezeti az NB I-et, nyolc ponttal előzi meg a második MTK-t, legutóbb a bajnok Debrecent is legyőzte. A csapat edzője, Pintér Attila szerint Magyarországon kettős mércét alkalmaznak a magyar és a külföldi szakemberekkel szemben, utóbbiakat gyakran már egy hét után ajnározni kezdik. Pintérnek nem tetszett, hogy a játékosaival való kapcsolatáról kérdeztük, több kérdésünkre pedig nem volt hajlandó válaszolni, így azok kimaradtak az interjúból.

Ha év elején nem a Győrhöz megy, hanem a Videotonhoz, Fradihoz, most hogy állna a tabella?

Nem vagyok jós, fogalmam sincs. Mindenki saját maga döntse el, milyen szerepem van az eredményekben. Örülök az őszi bajnoki címnek, de a java még most jön.

Kitől tart a legjobban az üldözők közül? Csodálkozik azon, hogy az MTK van a legközelebb?

Nem tartok senkitől, hiszen minden mérkőzésre a legjobb tudásom szerint készítem fel a csapatomat. Az MTK a pályán elért eredményei alapján őszi második lett, miért kellene ezen csodálkozni?

Segítene a Győrnek, ha a Videoton továbbjutna az EL-csoportkörből, és kevesebb ereje jutna a bajnokságra?

A Videoton jó szereplése a magyar labdarúgás sikere. Ha a Vidi továbbjut, pozitív energiával fogja feltölteni a játékosait, ezért a bajnokságban is többre lesznek képesek, amit szívből kívánok nekik, az eddig elért eredményeikhez pedig gratulálok.

Forrás: MTI/Beliczay László

A Győr tényleg ennyi ponttal jobb a Lokinál, a Videotonnál?

A pályán elért eredmények alapján ennyi pont köztünk a különbség.

Kovács Ferenc tiszteletbeli elnök azt mondta, önnel is tárgyal a Videoton. Bánja, hogy nem került oda?

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy egy ilyen edzőlegendával tárgyalhattam.

Sokan meglepődtek, hogy a Győrtől távozott, majd egy év után visszatért. Jót tett az egy év kihagyás, vagy még volt tüske önben, de ezen túllépett?

Akkor úgy éreztem, azzal tudok segíteni a csapatnak és a klubnak, ha átadom a helyemet. Tarsoly úrral megbeszéltük, hogy az ajtó nem zárul be, és én hiszem, mindennek megvan az oka, véletlenek nincsenek!

Gondol még arra, hogy 2004-ben a Fradival történt duplázás után távoznia kellett?

Nem gondolok rá, mert nem a múlttal foglalkozom, hanem a jelennel és a jövővel.

Igaz, hogy azért kellett távoznia az Üllői útról, mert túl szigorú volt a játékosokkal?

Soha nem követeltem olyat a játékosoktól, ami egy profi focistától nem várható el, így volt ez a Fradiban is.

Forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Most milyen a kapcsolata a játékosokkal? Tudatosan változtatott, ha változtatott?

Ezt a kérdést különböző formákban minden héten felteszik nekem. Nem tudom és nem értem, miért. Nincs több edző Magyarországon, akinek ezt a kérdést feltehetnék?!

Van, hogy egy siker után is arról kérdezik, miért nem játszott látványosan a csapata. Összeköthető a látványos és az eredményes foci, vagy erre csak a Barcelona képes?

Rengeteg csapat van, amelyik látványosan és eredményesen focizik szerte a világon. Az eredményeket és a győzelmeket csak Magyarországon kell megmagyarázni, de azt sem mindenkinek.

Mit szól ahhoz, hogy külföldön nincs magyar edző, itthon viszont egyre több a sikeres külföldi?

Gyakran hallani, hogy egy külföldi szakember egy hete van itt, és mindenki ajnározza, hogy fantasztikus, amit csinál. Azt a magyarországi edzőt, aki hosszú évek óta dolgozik itthon a magyar labdarúgás sikereiért, sokkal kevésbé favorizálják. Miért? Ez nem azt jelenti, hogy csakis a magyar edző a jó, a külföldi meg rossz, de azt bátran mondhatom, hogy az ellenkezője sem okvetlenül igaz. Nincs egyenlő mérce.

Örök vita tárgya, hogy merre tart a magyar futball. Ön szerint van előrelépés az 1986 utáni mélypontokhoz képest, vagy nincs?

Győrben van előrelépés, a többit döntsék el a szurkolók és akik erre illetékesek.