Vágólapra másolva!
Hiába vezetett két góllal a vendég Ferencváros az Eger ellen, a csereként beállt Németh Norbert előbb szépített, majd a ráadásban kiegyenlített az NB I 6. fordulójában. A Debrecenben játszott meccsen a Fradi kispadára nemrég kinevezett Ricardo Moniz első ferencvárosi pontját könyvelte el, de ennek egyáltalán nem örülhet.

NB I, 6. forduló:
Eger - FTC 2-2 (0-0)
Debrecen, 1200 néző
v: Solymosi
Eger: Sztankó - Preklet, Kovács G., Knakal, Hamouz - Pavicevic, Balog Zs., Dobric, Kabele (Pavlov, 55.) - Koós (Németh N., 60.), Pisanjuk (Farkas Á., 78.)
Ferencváros: Jova - Jovanovic, Otten, Gyömbér, Sváb - Cukic (Grúz, 77.), Józsi, Orosz (Beliczky, 81.) - Somalia, Peric (Busai, 90.), Böde
gól: Németh N. (72., 95., utóbbit 11-esből), illetve Peric (47., 11-esből), Böde (53.)
sárga lap: Preklet (37.), Hamouz (47.), Pisanjuk (67.), Knakal (69.), illetve Sváb (17.), Somalia (42.), Otten (69.), Gyömbér (90.)

A találkozót az egri pálya alkalmatlansága miatt a debreceni Oláh Gábor utcai stadionban rendezték. A nagy hőségben a Ferencváros akarata érvényesült, a zöld-fehérek azonban az első 45 percben nem voltak különösebben veszélyesek a kapura.

A szünet után hamar kétgólos előnyre tett szert a fővárosi együttes. Előbb az első Fradi-meccsét játszó Peric értékesítette a Jovanovic által kiharcolt büntetőt, majd látványos egyérintős támadás végén Böde helyezett 17 méterről okosan a bal felső sarokba.

A folytatásban támadóbb futballra váltott az Eger. Ennek köszönhetően a 72. percben a csereként pályára lépő Németh révén előbb szépített egy védelmi hiba után, majd a hosszabbítás legvégén büntetőből egyenlített. A Ferencváros többet birtokolta a labdát, és játéka meghatározóbb volt, de a végjátékban két pontot odaajándékozott az Egernek.

A holland Ricardo Moniz vezetőedzőnek ez volt az első pontszerzése a Ferencvárossal, amely debütálásakor, a múlt hétvégén kikapott a Budapest Honvédtól.