Vágólapra másolva!
Minél erősebb, annál jobb - válaszolta Orbán Viktor miniszterelnök, amikor azt kérdezték tőle a Videoton Trabzonspor elleni továbbjutása után, hogy milyen ellenfeleknek örülne a csoportkörben. Orbán szerint a továbbjutás legnagyobb hozadéka, hogy hat komoly meccs vár a fehérváriakra, akik így erős ellenfelek ellen készülhetnek jövőbeli céljukra, amely nem más, mint a BL-főtábla.

"Gondoltuk, hogy a könyökünkig, de legalább a csuklónkig le fogjuk rágni a körmünket. Semmit nem adnak ingyen, ezt most a saját bőrünkön tapasztalhattuk. Három komoly, Európában jegyzett csapatot vertünk ki, hat meccsen kaptunk összesen egy gólt, egyetlen pillanat nem volt a hat meccs alatt, amikor pánikba estünk volna, amikor a hadrendünk felbomlott volna, és ahol azt a benyomást keltettük volna, hogy nem tudjuk, mit akarunk csinálni" - nyilatkozta a miniszterelnök a Videoton honlapjának.

Orbán szerint szemmel láthatóan is nagyon sokat fejlődött a csapat a hat meccs alatt, és ami a legnagyobb nyeresége a továbbjutásnak: a Videoton a csoportkörben lehetőséget kap még hat nagyon komoly találkozóra. A miniszterelnök szerint tisztelni kell a magyar bajnokságot, de a kitűzött cél eléréséhez, vagyis, hogy a Videoton egyszer a BL-ben is főtáblára jusson, kellenek a nemzetközi meccsek.

"Az egész klub hosszútávú építkezésének ez egy sokkal fontosabb pillanata, mint azt most gondoljuk. Nem csak egy győzelmet, egy hatalmas diadalt ünnepelünk, nem csak a fantasztikus játékosainkat, és a fantasztikus edzőnket - mert mostantól mondhat Paulo Sousáról, amit akar, megmutatta, hogyan lehet a magyar viszonyok között tervszerűen dolgozni, sokszor ellenszélben, mégis kiérdemelte lassacskán az egész magyar futballtársadalom tiszteletét -, hanem azt is, hogy a Videoton jelenleg Európa legjobb 80 csapata közé tartozik. Innen kell továbblépni a legjobb 32-be, a BL csoportkörébe. Most ünnepelni fogunk, de az én fejemben már a következő feladatok járnak".

Orbán azt mondta, annak örülne, ha a sorsolásnál nagyon erős csapatokat kapna a Videoton, mivel ez a mostani csoportkör egy felkészülés a Bajnokok Ligájára. "Azért jó lenne, ha nem kéne keletre utazni, maradjunk a futballvilág vérkeringésében. Hogy konkrétan milyen csapatoknak örülnék? Minél erősebb, annál jobb."