Vágólapra másolva!
A Manchester City egy játékos leigazolt, egyet pedig eladott az átigazolási időszak utolsó napján.

A 27 éves Nigel de Jongot az AC Milan igazolta le. A 63-szoros holland válogatott játékos 2009-ben igazolt a Manchester Cityhez, ahol 104 mérkőzésen két gólt szerzett.

A Premier League-címvédő közben megszerezte az Intertől a 31 éves brazil Maicónt. A hárommillió fontért szerződtetett jobbhátvéd 2006 óta 177 meccsen lépett pályára a milánói kék-feketék színeiben.

Forrás: AFP
Maicón távozik az Intertől

A Manchester Unitednél kegyvesztettél vált Dimitar Berbatov a Fulhamben kötött ki. A londoni csapat két évre szerződtette a bolgár csatárt, aki 2011-ben a Premier League gólkirálya volt 20 góllal. A főváros nem lesz ismeretlen hely Berbatov számára, 2006 és 2008 között a Tottenhamet erősítette.

"Kiváló adottságokkal rendelkező futballista, akivel több variációs lehetőségem lesz" - nyilatkozta Martin Jol, a Fulham vezetőedzője, aki a Tottenhamnél már dolgozott Berbatovval.

Szerdán még úgy tűnt, Berbatov a Fiorentinához igazol, mindenben megállapodott az olasz klubbal, aztán ennek ellenére nem jelent meg Firenzében, ugyanis két másik klub, köztük a Fulham is bejelentkezett érte, és családi okokra hivatkozva inkább Angliában maradt. A csatárért 2008-ban 30,75 millió fontot fizetett az MU, melynek színeiben 149 mérkőzésen 56 alkalommal volt eredményes - emlékeztetett az MTI.

A Tottenham közben kapussal erősített, a lyoni Hugo Llorisért 8 millió fontot fizetett az angol klub. A 25 éves játékos a 41 éves Brad Friedel helyét foglalhatja el a kapuba. Szintén leigazolta a fővárosi csapat Clint Dempseyt a Fulhamtől.