Vágólapra másolva!
Az origo által előzetesen összeállított halálcsoport csaknem teljesen megvalósult a Bajnokok Ligája sorsolásán, így a Real Madridnak már a csoportkörben kemény csatákat kell nyernie a továbbjutásért.

A Monte Carlóban tartott sorsoláson az első kalapból a skót Denis Law húzta ki a csapatokat, majd George Weah sorsolt hozzájuk a másodikként rangsorolt csapatok közül.

A korábbi libériai klasszis a Real Madridot a Manchester City társaságával ajándékozta meg, megalapozva a legnehezebb csoportot. A harmadik kalapból Ruud Gullit, míg a negyedikből Fabio Cannavaro húzta ki az együtteseket.

A Real a harmadik kalapból sem a legkönnyebb ellenfelet kapta (Ajax), a negyedikből pedig egyenesen a legnehezebbet (Dortmund), így az origo által megjósolt halálcsoport kis híján teljes egészében létrejött.

A magyar érdekeltségű csapatok közül Juhász Roland Anderlechtje a Milan mellett az orosz Zenittel és a spanyol bajnoki negyedik Málagával találkozik. A magyar válogatott védő számára nem ismeretlen BL-helyszín a San Siro Stadion, ugyanis 2006-ban gólt fejelt ott az olasz sztárcsapatnak, igaz csapata végül 4-1-es vereséget szenvedett.

A kapus Megyeri Balázs gárdája, a görög Olimpiakosz a B jelű kvartettben az angol Arsenallal, a német Schalkéval, valamint a francia bajnok Montpellier együttesével találkozik, míg a Vass Ádámot foglalkoztató román Cluj a H csoportban az angol Manchester United, a portugál Braga és a török Galatasaray ellen készülhet.

A címvédő angol Chelsea az ukrán Sahtar Donyeckkel, az olasz bajnok Juventusszal, valamint a dánok legjobbjával, a Nordsjalland csapatával került össze.

A csoport: Porto, Dinamo Kijev, PSG, Dinamo Zagreb
B csoport: Arsenal, Schalke, Olimpiakosz (Megyeri) Montpellier
C csoport: Milan, Zenit, Anderlecht (Juhász) Málaga
D csoport: Real Madrid, Manchester City, Ajax, Dortmund
E csoport: Chelsea, Sahtar Donyeck, Juventus, Nordsjaelland
F csoport: Bayern München, Valencia, Lille, BATE Boriszov
G csoport: Barcelona, Benfica, Szpartak Moszkva, Celtic
H csoport: Manchester United, Braga, Galatasaray, Cluj (Vass)