Vágólapra másolva!
Visszatért a bajnoki táblázat élére a Honvéd, miután 2-0-ra győzött a Ferencváros otthonában. A bő egyfélidőnyi emberhátrányt nem bírta el a Fradi, melynek kispadján most debütált Ricardo Moniz edző.

NB I,5. forduló:
Ferencváros - Honvéd 0-2 (0-1)
Albert Stadion, 4500 néző, v.: Iványi
gól: Tchami (43.), Délczeg (92.)
piros lap: Klein (39.)
Ferencváros: Jova - Alempijevic (Jovanovic, a szünetben), Grúz, Klein, Sváb - Cukic, Gyömbér, Józsi - Hakola (Beliczky, 65.), Böde, Somalia (Máté. 80.)
Honvéd: Czuczi - Lovric, Ignjatovic, Debreceni, Baráth - Tchami (Faggyas, 63.), Johnson, Zivanovic, Vernes (Hidi, 84.), Ivancsics (Vécsei, 57.) - Délczeg
sárga lap: Grúz (19.), illetve Baráth (11.), Ignjatovic (49.), Zivanovic (51.)

Lendületes támadásokkal nyitotta a veretlen Honvéd elleni bajnokit a Ferencváros. A zöld-fehérek később is támadásban maradtak, míg a Honvéd beérte a ritkás kontrákkal. Az egyik legnagyobb hazai helyzet végén a kispesti Baráth a gólvonalon fekve fejelte ki a labdát. A félidő felénél a kánikulára való tekintettel ivószüntet kaptak a játékosok.

Marco Rossi hevesen magyarázott Tchaminak a kényszerszünetben, ennek később meg is lett az eredménye. A 38. percben Délczeg startolt egy labdára, Jova kapus lyukat fejelt, Klein pedig lebirkózta a honvédost. A védőt kiállították, a vendégek 11-est kaptak, Jova azonban jóvátette a hibáját, hárított.

Három perccel később aztán Tchami teljesen üresen maradt az ötösön egy szöglet után, be is varrta a labdát.

Fordulás után már a Honvédnak elég volt az alaptaktikáját játszani, szervezetten védekezett, néha kontrázott. A Fradi minden helyzete kimaradt, elsősorban Böde játszott veszélyesen, de a hajrában ő is az oldalhálóba lőtt, mikor már a kapus mellett is elvitte a labdát.

Nem is maradt el a bosszú: már a hosszabbításban Délczeg a saját térfeléről indulva kilépett, majd a kapuba vezette a labdát. A győzelemmel az öt forduló után 4-1-0-s mérleggel álló Honvéd visszavette a vezetést az MTK-tól. A Fradi egy győzelem mellett 2-2 döntetlennél és vereségnél tart.

"Elégedett vagyok, de nem túlságosan: a Ferencváros jobban játszott nálunk az első félidőben. Sokkal jobban kell játszanunk a jövőben" - nyilatkozott szerényen Marco Rossi a Sport TV-nek.

"Hetven százalékban birtokoltuk a labdát, de a gólokat nem mi lőttünk, bár a fiúk megpróbáltak mindent" - panaszolta Ricardo Moniz. A Fradi héten kinevezett edzője hozzátette: "Nagyon idegesek voltunk, ezért nem egyenlítettünk, noha emberhátrányban is voltak lehetőségeink."