Vágólapra másolva!
Hátrányból fordítva nyert az MTK a vendég Újpesten, így továbbra is veretlenül élre állt az NB I-ben.

NB I, 5. forduló:
MTK Budapest - Újpest FC 2-1 (0-0)
Hidegkuti Stadion, 2000 néző
v.: Becséri
gól: Iandoli (55., öngól), Csiki (73.), illetve Kabát (47.)
sárga lap: Vukmir (42.), illetve Remili (17.), Aarab (64.), Antón (68.)

MTK Budapest: Hegedüs L. - Wolfe, Kelemen, Vukmir, Hidvégi - Zsidai, Vadnai - Kanta J., Lázok (Ladányi, 85.), Csiki (Balajti, 93.) - Könyves (Tischler, 90.)
Újpest FC: Balajcza - Szélesi, Aarab, Antón, Iandoli - Remili (Zaris, 71.), Balogh B., Vasiljevic, Christ - Tshibuabua, Kabát

Egy kisebb közjáték miatt csúszott a kezdés, ugyanis az egyik kapun a háló el volt szakadva, ezt a problémát több mint tíz perc alatt sikerült orvosolniuk a hazaiaknak.

A találkozó elején az Újpest támadott többet, igaz, az MTK tudatosan adta át a területet a lila-fehéreknek, ugyanis kontrákkal próbálkoztak. Mindkét oldalon adódott egy-egy nagy lehetőség, de gól nem esett.

A fordulást követően szinte azonnal vezetést szerzett az Újpest, a múlt vasárnap a Ferencváros elleni győztes rangadón is eredményes Kabát fejelt a hálóba. A bekapott gól ugyanakkor nem zavarta meg a hazaiakat, becsülettel támadtak, aminek meglett az eredménye: Hidvégi beadását a menteni igyekvő Iandoli a saját kapujába kotorta.

A folytatásban egy hazai tüzijáték végén Wolfe fejesét a gólvonalon túlról ütötte ki Balajcza, de a bíró a partjelzővel konzultálva nem ítélt gólt.

Ez sem vette el az MTK támadókedvét, és az első NB I-es gólját szerző Csiki megfordította a találkozót. A fiatal játékos tanítanivaló cselek után lőtte ki 18 méterről a jobb alsó sarkot.

A hajrában az Újpest már nem tudott nagy helyzetet kidolgozni, így a kék-fehérek otthon tartották a három pontot.