Vágólapra másolva!
A Manchester City 2009-ben egy félrehallás következtében ajánlatot tett az FC Barcelonának Lionel Messiért - derült ki a klubról megjelent könyvből.

A Manchester Cityt 2009 augusztusában vásárolta meg Manszur sejk, aki nem sajnálta a pénzt a klub megerősítésére.

A klub egyből leigazolta - az azóta már távozott - Robinhót a Real Madridtól 32,5 millió fontért, ám a brazil támadó mellett másokat is igyekezett megszerezni a City, de sem Fernando Torrest, sem pedig Dimitar Berbatovot nem sikerült megkaparintania.

"Ekkor az egyik illetékes tett egy olyan megjegyzést, hogy ez az egész kezd rendetlen/zavaros (angolul: messy - a szerk.) lenni. London és Abu-Dzabi telefonon keresztül próbálta végrehajtani az üzletet, és az 'it's all getting messy' mondatot valaki úgy értelmezte, hogy 'meg kell szereznünk Messit'" - mesélte a Manchester City évei címmel megjelent könyv apropóján a klub korábbi sportigazgatója, Garry Cook.

Forrás: AFP/Josep Lago

"A klub be is jelentkezett Messiért, ám talán mondanom sem kell, hogy a 30 millió fontos ajánlatra egyből nemet mondtak" - tette hozzá Cook.

A Premier League-címvédő City ezzel együtt több nagy sztárt is magához tudott édesgetni. Kakát ugyan sikertelenül üldözte, megszerezte azonban Carlos Tévezt, Yaya Tourét és Sergio Agüerót is, akik most mindannyian aranyérmesnek mondhatják magukat.