Vágólapra másolva!
Könnyen felejthető mérkőzésen Dzsudzsák Balázs révén ugyan vezetett, de végül csak 1-1-es döntetlent játszott Izrael ellen a magyar labdarúgó-válogatott.

A mérkőzés élő tudósítása

Barátságos mérkőzés:
Magyarország - Izrael 1-1 (0-0)
Puskás-stadion, 15 ezer néző
v.: Ivan Kruzliak (szlovák)
Magyarország: Bogdán - Varga, Mészáros, Juhász (Korcsmár, 46.), Laczkó - Pintér (Halmosi, 79.) - Gyurcsó (Németh, 46.), Koman (Koltai, 78.), Szakály P. (Vanczák, 63.), Dzsudzsák - Szalai (Szabics, 86.)
Izrael: Avat - Szpungin (Gabaj, 35.), Mori, Tibi, Gerson - Natko, Jadin (Kajal, 85.), Melikszon (Ben Haim, 88.), Rafaelov (Vermouth, 46.) - Sehter (Hemed, 67.), Damari (Ben Sahar, 57.)
gól: Dzsudzsák (51.), illetve Hemed (80.)
sárga lap: Varga (91.), illetve Natko (29.), Jadin (76.)

A mérkőzés akár két vendéggóllal is indulhatott volna, szerencsére Sehter mindkétszer elügyetlenkedte a lehetőséget. Ennek ellenére a magyar csapat nagyon nem találta a fogást az ellenfélen, igazából helyzetig sem jutott.

Szünet után váltott egervári Sándor, érkezett Németh Krisztián, és beállásával megpezsdült az élet.

Az 51. percben Németh és Szalai kavarta meg az izraeli védelmet, végül előbbi 14 méteres lövése után a bal kapufáról pattant ki a labda, a kipattanót Dzsudzsák 10 méterről a kapu bal oldalába bombázta (1-0).

A magyar vezetés után kiegyenlítetté vált a játék, csendesen csordogált a mérkőzés, így egész váratlanul egyenlített az ellenfél. A 80. percben egy jobb oldali szöglet után Mori fejesét még védte Bogdán, de a kipattanót Hemed egy lépésről nem hibázta el (1-1).

A két csapat ötödször találkozott egymással: magyar szemszögből két vereség és egy győzelem mellett másodszor született döntetlen.

A magyarok számára ez a találkozó volt a főpróba a szeptember 7-én rajtoló világbajnoki selejtezősorozat előtt, amelyet Andorrában kezd meg Egervári Sándor szövetségi kapitány együttese.

"A hozzáállással ezúttal sem volt gond, de ma ennyi volt ebben a csapatban. Ennek persze megvannak az okai, nem szerettem volna mind a hat cserelehetőséget kihasználni, de kényszerűségből mégis ki kellett, továbbá különböző edzettségi állapotban vannak a játékosok, így voltak olyanok, akik elfáradtak. Remélem, szeptemberre, amikor minden játékos lábában lesznek tétmérkőzések, készen állunk majd az előttünk álló vb-selejtezőkre" - nyilatkozta Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya.