Vágólapra másolva!
A Videoton kiütéses sikerrel, kettős győzelemmel jutott tovább az Európa Liga harmadik selejtezőköréből a Gent ellen.

A meccs élő közvetítése

Európa Liga-selejtező, 3. forduló, visszavágó:
Gent (belga) - Videoton FC 0-3 (0-1)
Gent, 5000 néző, v.: Szymon Marciniak (lengyel)
Továbbjutott: a Videoton kettős győzelemmel, 4-0-ás összesítéssel
Gent: Padt - Baric (Kola, 60.), Melli, Arzo, Mareval - Gecov (Messoudi, 60.) - N'Diaye, Brüls - Conté, Arbeitman, Remacle
Videoton: Bozovic - Brachi, Caneira, Vinicius, Stopira - Mitrovic, Tóth (Kovács, 68.) - Sándor - Gyurcsó, Nikolics, Oliveira (Neto, 73.)
gólszerzők: Oliveira (15.), Nikolics (68., 71.)
kiállítva: Brüls (64.), Messoudi (85.)
sárga lap: Arzo (32.), Melli (33.), Messoudi (74., 85.), illetve Sándor (33.), Gyurcsó (38.), Oliveira (55.)

Az első meccsen a székesfehérváriak hazai pályán 1-0-ra nyertek, a belga csapat így hátrányból várta a visszavágót, és ennek megfelelően nagyon belekezdett, ám sorra hagyta ki a helyzeteket. A 16. percben jött a hidegzuhany: Mitrovic remek hosszú indításával Oliveira ugrott ki, és magabiztosan használta ki a ziccert.

Forrás: MTI/BELGA/Bruno Fahy

A játék képe nem változott, a belgák támadtak, de a 64. percben Brüls elveszítette a fejét, megrúgta Tóth Balázst, amiért kiállították.

A Videotonnak három percre volt szüksége ahhoz, hogy kihasználja az emberelőnyt, a kapus Bozovic indította Nikolicot, aki lefutotta védőjét, és a kapuba passzolt. Négy perc múlva Nikolic ismét betalált, beállítva ezzel a 3-0-s végeredményt. Négy perccel a vége előtt még Messoudit is kiállították a belgáktól.

Érdekes statisztikai adat az UEFA honlapjáról, hogy a Gent 25-ször, a Videoton pedig négyszer lőtt kapura a meccsen. A Vidi ezzel együtt 4-0-s összesítéssel bejutott a következő fordulóba, amelynek sorsolását pénteken tartják. Itt kapcsolódik be a küzdelmekbe a BL-selejtezőből búcsúzott Debrecen is.