Vágólapra másolva!
Nem töltheti ki 2013-ig szóló szerződését a Tottenham kispadján Harry Redknapp. A szakember 2008-ban érkezett a klubhoz, és előbb bent tartotta az együttest, majd a BL-be vezette, ahol negyeddöntőig jutott vele. A most zárult szezonban sokáig az első helyért is harcban voltak, ám végül a BL-szereplésről is lecsúsztak.

Menesztette Harry Redknapp edzőt az angol élvonalban szereplő Tottenham Hotspur labdarúgócsapatának vezetősége csütörtökön. A legutóbbi szezonban a Premier League negyedik helyén végzett klub döntéshozó testülete úgy döntött, hogy Redknapp nem töltheti ki 2013 nyaráig szóló szerződését.

"Nagyon nehéz döntés volt mindannyiunk számára. Ez ugyanakkor nem jelenti azt, hogy ne értékelnénk mindazt, amit Harry elért a csapatunknál. Nagyon hálásak vagyunk a munkájáért" - mondta Daniel Levy, az egyesület elnöke.

Redknapp 2008 októberében vette át az irányítást, amikor a csapat nyolc bajnoki forduló után mindössze két ponttal az utolsó helyen állt. A 65 éves tréner irányításával megtáltosodott a Spurs, amely abban a kiírásban végül a nyolcadik lett, a következőben pedig már a Bajnokok Ligája-selejtezőt érő negyediken zárt. Redknapp ennek eredményeként az év edzője lett Angliában. A 2010/2011-es szezonban a Tottenham a BL-ben a negyeddöntőig jutott, a Premier League-ben pedig ötödikként végzett.

A Spurs a legutóbbi szezonban egészen a tavaszig kiválóan szerepelt, szorosan követte a két éllovas manchesteri együttest, a Cityt és a Unitedet, ám később összezuhant, alig-alig nyert meccset, és végül csak negyedik lett, ami a Chelsea BL-győzelme miatt ezúttal csak Európa Liga-indulást ért a Tottenham számára.

"Fantasztikus négy évet töltöttem a Tottenhamnél, büszke vagyok az eredményeinkre. Szomorúan távozom, de köszönöm a játékosoknak, a stáb tagjainak és a szurkolóknak a támogatást, amelyet az elmúlt négy évben kaptam tőlük" - áll az edző közleményében.

Redknappet a tavasz folyamán a szigetországi lapok a szövetségi kapitányi poszt első számú esélyesének tartották Fabio Capello távozása után, ám végül Roy Hodgson lett az angolok szakvezetője.