Vágólapra másolva!
Pepét, a bajnok Juventus labdarúgócsapatának középpályását, illetve az együttes vezetőedzőjének, Antonio Conténak egyik segítőjét, Cristian Stellinit is kihallgatja az olaszországi bundabotrányban vizsgálódó ügyészség.

A tavaly kirobbant botrány alig két hete vett új fordulatot, amikor több embert, köztük neves labdarúgókat is letartóztattak mérkőzések manipulálásának gyanújával. A nyomozás második szakaszában 37 embernek kell/kellett meghallgatáson megjelennie a szövetségi ügyészség előtt.

A letartóztatottak között volt Stefano Mauri, a Lazio csapatkapitánya, de gyanúba keveredett Conte, valamint a válogatott védő, Domenico Criscito is, akit az Európa-bajnokságra készülő válogatott olaszországi edzőtáborából vitt múlt hétfőn a rendőrség kihallgatásra, miután átkutatta a szobáját. Az orosz Zenitben futballozó védő végül nem is került be az olaszok 23-as Eb-keretébe.

Az ügyészség most nem közölte, hogy Contét és Stellinit, mivel kapcsolatban hallgatja meg június 13-án. Utóbbinak minden bizonnyal azért kell megjelennie a hatóság előtt, mert áprilisban Filippo Carobio, a Siena korábbi játékosa azt vallotta, hogy a 2010-2011-es szezonban a csapatot irányító Conte, illetve az ott is vele dolgozó Stellini is tudott legalább egy meccs manipulálásáról.

A botránynak magyar érintettjei is vannak: az olasz ügyészség múlt hétfői közleménye szerint összesen 19 ember került képbe, közülük ötöt Magyarországon vettek őrizetbe, ők a gyanú alapján kapcsolatban álltak a szingapúri fogadási hálózat decemberben elfogott vezetőjével, Tan Seet Enggel. Az olaszok az öt magyart - K. Zoltánt, L. Mátyást, S. Lászlót, B. Istvánt és S. Lászlót - név szerint említették.