Vágólapra másolva!
A Vasas Kubala Akadémia jövő pénteken avatja fel Kubala László szobrát. A három válogatottban is szerepelt, a valaha volt legjobb Barcelona-játékosnak is megválasztott legendára a Nou Camp előtt már 2009 óta szoborral emlékeznek.

A szobrot Kutas László szobrászművész alkotta meg, az avatásra június 14-én 14 órakor kerül sor a Vasas Fáy utcai Sportcentrumában. A szoboravató díszvendége lesz Carlos Kubala, Kubala László fia.

Az ünnepségen részt vesznek az U16-os nemzetközi Kubala László-kupán induló csapatok (Real Murcia, Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia, AKA SK Sturm Graz), a rendezvény fővédnöke Spanyolország magyarországi nagykövete, Enrique Pastor de Gana lesz.

A 2002-ben elhunyt Kubala 1950-ben szerződött a katalán egyesülethez, melynek színeiben 11 szezonon keresztül több mint 300 meccset játszott és több mint 250 gólt lőtt. A klub centenáriumi évében, 1999-ben a szurkolók őt választották meg a valaha élt legjobb Barcelona-futballistának. Kubala 1945 és 46 között a Ferencvárosban, 1948-49-ben pedig a Vasasban futballozott.

Az 1927. június 10-én született Kubala László egyedülálló rekordként három válogatottban is szerepelt: a magyarban háromszor, a csehszlovákban hatszor, majd a spanyolban - immár világklasszisként - tizenkilencszer.