Vágólapra másolva!
Az FC Liverpool vezetősége hivatalosan is megerősítette, hogy a következő három szezonban a 39 éves Brendan Rodgers lesz a csapat menedzsere.

Hároméves szerződést kötött a Liverpool labdarúgócsapata a legutóbb a Swansea Citynél dolgozó Brendan Rodgersszel. A 39 éves szakvezető Kenny Dalglisht váltja majd a kispadon.

A Liverpool az előző bajnokságban csupán a nyolcadik helyen zárt, így a vezetőség megvált Dalglishtól. Korábban esélyesnek tartották a kispadra a Wigan edzőjét, Roberto Martinezt, sőt, még a Chelsea-től szezon közben menesztette portugál Andre Villas-Boast is.

"Mindig azt mondtam, csak egy nagy klub kedvéért hagynám el a Swansea csapatát" - nyilatkozta Rodgers. "Amikor megtudtam, hogy én vagyok az első számú jelölt, már könnyen meg tudtam hozni a döntésemet. Nagyon várom, hogy együtt dolgozhassam a klub legjobb játékosaival."

Rodgers húszévesen, térdsérülés miatt vonult vissza az aktív játéktól, előbb a Reading ifjúsági csapatánál kezdett el dogozni, majd José Mourinho meghívására a Chelsea utánpótlásához került. 2008-ban lett a Watford edzője, majd fél évet töltött a Reading élén. A Swansea kispadjára 2010 nyarán ült le, irányításával a klub első walesiként jutott fel a Premier League-be, ahol a 11. helyen zárt.